Pro Moldova e gata să poarte discuții cu Igor Grosu. Candu: „Acest decret a fost corect emis”

Pro Moldova e gata să poarte discuții cu Igor Grosu. Candu: „Acest decret a fost corect emis”

Deputații Pro Moldova sunt gata să poarte discuții cu candidatul la funcția de premier, Igor Grosu, desemnat de președinta țării, Maia Sandu. Asta a declarat președintele grupului parlamentar, Andrian Candu, care consideră că decretul de desemnare a fost „corect emis”.

„Dl Golovatiuc nu este candidat la funcția de prim-ministru, desemnat de președintele Maia Sandu. La ora actuală, există o altă persoană, dl Grosu, care este desemnat prin decretul președintelui. Acest decret, în opinia mea, a fost corect emis și are toată puterea sa de decret. Mingea, cu regret, din Parlament și Președinție, a fost aruncată în responsabilitatea Curții Constituționale. Trebuie să așteptăm decizia CC, dacă decretul este legal sau nu. Atunci ne vom formula și noi poziția politică a Pro Moldova ce ține de viitoarele acțiuni”, a declarat Andrian Candu.

Între timp, deputatul a spus că va accepta să participe la discuții cu Igor Grosu. „Pentru noi contează foarte mult să auzim în primul rând intenția reală, prin comparație cu cea a prim-ministrei desemnată, Natalia Gavrilița, care a venit cu un program bun și o echipă bună, dar intenția din start a fost că nu vrea să fie votată”, a spus liderul Pro Moldova.

Publicitate

Menționăm că Igor Grosu a anunțat deja că planifică discuții cu fracțiunile parlamentare.

Pe 16 martie, președinta țării, Maia Sandu, a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare. Majoritatea forțelor politice și-au expus poziția pentru un guvern care ar soluționa problemele stringente din țară, până la declanșarea unui scrutin parlamentar anticipat. Între timp, candidata susținută de majoritatea parlamentară formalizată, Mariana Durleșteanu, a anunțat că-și retrage candidatura la funcția de premier.

La finalul consultărilor, Maia Sandu a anunțat că a luat act de decizia Marianei Durleșteanu și că, așa cum majoritatea nu are un candidat, îl propune pe liderul PAS, Igor Grosu, la funcția de premier al R. Moldova.

Socialiștii au contestat decretul la Curtea Constituțională. Iar, pe 18 martie, majoritatea parlamentară, formată din PSRM, PP Șor, ex-democrații de la Pentru Moldova, plus neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și independentul Alexandr Oleinic, l-a desemnat pe Vladimir Golovatiuc drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal