Vladimir Golovatiuc acceptă să fie candidat la funcția de premier. Când revine în țară

Vladimir Golovatiuc acceptă să fie candidat la funcția de premier. Când revine în țară

Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, acceptă să fie candidat la funcția de premier. Diplomatul a declarat pentru TASS că va reveni în R. Moldova în momentul în care candidatura sa va fi întărită procedural.

„Ieri dimineață, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi m-a sunat și din numele foștilor mei colegi deputații PSRM mi-a propus să accept să fiu candidat la funcția de prim-ministru. Deși sunt la mii de km distanță, cunosc situația din țară. Statul se confruntă cu provocări serioase. În această situație, am fost de acord cu propunerea”, a declarat joi ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă pentru TASS.

Golovatiuc a mai menționat că va veni la Chișinău doar dacă va fi aprobat în calitate de candidat la funcția de premier. „Când problemele procedurale vor fi rezolvate, voi reveni în R. Moldova. Să vedem cum vor derula evenimentele în continuare”, a spus Golovatiuc care a adăugat că țara are nevoie de un Guvern cu echipă de profesioniști.

Publicitate

Amintim că fostul deputat PSRM Vladimir Golovatiuc, actualul ambasador al R. Moldova în Rusia, este candidatul propus la funcția de premier de majoritatea parlamentară formalizată la 18 martie.

Declarația, prin care este anunțată candidatura, este semnată de 53 de deputați care joi au formalizat o nouă majoritate în susținerea candidatului. Lista este aceeași ca și cea de data trecută, când fusese propusă Mariana Durleșteanu. Singurul nume care lipsește este cel al deputatului Sergiu Sîrbu, spitalizat cu COVID-19.

Precizăm că Golovatiuc nu este singurul candidat propus. Mai exact, la 16 martie, președinta țării a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare. Majoritatea forțelor politice și-au expus poziția pentru un Guvern ce ar soluționa problemele stringente până la declanșarea unui scrutin parlamentar.

Între timp, candidata susținută de majoritatea parlamentară formalizată, Mariana Durleșteanu, a anunțat că-și retrage candidatura la funcția de premier.

La finalul consultărilor cu formațiunile parlamentare, Maia Sandu a anunțat că a luat act de decizia Marianei Durleșteanu și că, așa cum majoritatea nu are un candidat, îl propune pe Igor Grosu la funcția de premier al R. Moldova.

La 17 martie socialiștii sesizează Curtea Constituțională în privința deciziei Maiei Sandu de a-l înainta pe Igor Grosu la funcția de premier.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal