Reacția deputatului Jardan la cererea de ridicare a imunității: „Sunt acasă, sunt în țară. Nu am de gând să fug nicăieri”

Reacția deputatului Jardan la cererea de ridicare a imunității: „Sunt acasă, sunt în țară. Nu am de gând să fug nicăieri”

Deputatul Partidului Șor Petru Jardan declară că nu îi este frică să rămână fără imunitate parlamentară. Mai mult, acesta este de părere că deputații PAS, Platforma DA, PRO MOLDOVA și PDM „cu siguranță vor vota pentru ridicarea imunității a acestuia”.

Nu mă sperie faptul rămânerii fără imunitate. Nu am venit cu mare dorință în politică, au fost niște circumstanțe. Nu m-a impus nimeni, dar nu am venit pentru această imunitate. Eu cred că toți colegii vor vota pentru ridicarea imunității. Deputații PAS, Platforma DA, PRO MOLDOVA, PDM – nu cred ca cineva dintre ei nu o să voteze. (...) Eu aș spune ca este și influența politicului în general, cam toți strigă în gura mare să vina procurorul. Pentru ce să fugim din țară? Credeți-mă ca sunt cetățean al R. Moldova, nu am de gând să fug. Am de gând să-mi apăr onoarea și demnitatea, indiferent de ce vor indica organele de drept. Sunt acasă, sunt în țară. Nu am de gând să fug nicăieri. Nu am văzut dosarul. Mi-au trimis colegii copia la cerere, cu anexa nu am avut posibilitate să fac cunoștiință, am îneles că sunt câteva pagini”, a spus Pentru Jardan, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Parlamentarul a mai precizat că va apela și la un avocat.

Publicitate

„O să apelez și la avocat așa cum prevede legislația să-mi apăr drepturile”, a adăugat deputatul.

Menționăm că, pe 19 martie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, i-a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov, ambii din fracțiunea Partidului Șor. În timpul ședinței plenului, Denis Ulanov a spus că e gata să-și demonstreze nevinovăția. Petru Jardan a lipsit de la ședință, invocând motive de sănătate.

Ulterior, Procuratura a explicat că Ulanov ar fi fost implicat în frauda bancară, iar Jardan ar fi comis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Deputatul Denis Ulanov declară că decizia procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a cere ridicarea imunității sale, este una politică. Alesul poporului spune că nu are nimic de ascuns și că este gata să răspundă la întrebările procurorilor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal