Cine face parte din potențialul Guvern condus de Igor Grosu

Cine face parte din potențialul Guvern condus de Igor Grosu

Candidatul președintei la funcția de premier, Igor Grosu, și-a prezentat echipa guvernamentală pe care o va propune Parlamentului. „Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim, ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a anunțat Grosu.

Iată numele persoanelor propuse la conducerea ministerelor:

Prim-vicepremier și ministru al Finanțelor: Natalia Gavrilița, ex-ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu

Publicitate

Viceprim-ministru pentru Reintegrare: Viorel Cibotaru, ex-președinte PLDM

Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene: Mihail Popșoi, deputat PAS

Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: Ala Nemerenco, consilieră prezidențială în domeniul sănătății, ex-ministră a Sănătății în Guvernul Sandu

Ministru al Economiei și Infrastructurii: Andrei Spînu, secretar general al Președinției

Ministru al Justiției: Sergiu Litvinenco, deputat PAS

Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: Vladimir Bolea, deputat PAS

Ministru al Afacerilor Interne: Ana Revenco, consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, secretară a Consiliului Suprem de Securitate

Ministru al Apărării: Anatolie Nosatîi, militar, fost șef al Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale

Ministru al Educației, Culturii și Cercetării: Anatolie Topală, secretarul general al MECC.

Spre deosebire de garnitura propusă de precedenta candidată a președintei la funcția de premier, Natalia Gavrilița, au fost schimbate doar două poziții. Mai exact, la șefia Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în loc de Ion Luca, este propus deputatul PAS Vladimir Bolea. Iar la Finanțe, în loc de Rozalina Albu, este propusă Natalia Gavrilița, care a condus acest minister în timpul Guvernului Sandu.

Mai multe despre membrii echipei propuse puteți vedea AICI.

VEZI ȘI: Cine este Igor Grosu, candidatul propus la funcția de premier? CV-ul și averea politicianului

Pe 22 martie, Înalta Curte a decis că desemnarea lui Igor Grosu drept candidat pentru funcția de premier este constituțională, respingând sesizarea PSRM. Candidatul a anunțat că va depune la Parlament echipa și programul de guvernare.

Anterior, Igor Grosu spunea că planifică discuții cu fracțiunile parlamentare, menționând că programul său de guvernare se va baza pe trei piloni: lupta eficientă cu criza pandemică și economică, campania de vaccinare, revenirea la viață normală pentru toți cetățenii; curățarea rapidă de scheme și de corupți a instituțiilor, agențiilor și întreprinderilor de stat și cu participare de stat; declanșarea alegerilor anticipate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal