Instanța de judecată a decis cercetarea în libertate a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan

Instanța de judecată a decis cercetarea în libertate a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a decis liberarea provizorie sub control judiciar pentru 30 de zile a lui Denis Ulanov și a lui Petru Jardan. Decizia vine după examinarea demersurilor Procuraturii Anticorupție, care solicita plasarea celor doi deputați, cu statut de învinuit, în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al instituției, Procuratura consideră ilegale încheierile Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana și anunță că le va contesta.

Demersul în privința deputatului Jardan a fost examinat în lipsă, acesta refuzând să se prezinte în fața magistraților.

Publicitate

Potrivit materialelor, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani” în dosarul „frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de „abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ambii învinuiți pledează nevinovați.

Amintim că, deputații Partidului Șor și ai Platformei Pentru Moldova au cerut instanței de judecată să dispună cercetarea în stare de libertate a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. Aceștia au semnat două angajamente publice, prin care garantează că cei doi parlamentari nu se vor eschiva de la răspundere, vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi nevoie.

Anterior, procurorii au cerut câte 30 de zile de arest pentru deputații Petru Jardan și Denis Ulanov. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, cei doi aleși ai poporului au fost audiați în calitate de învinuiți, în prezența avocaților. Printre riscurile care justifică aplicarea arestului în privința celor doi învinuiți, procurorii au menționat împiedicarea bunei desfășurări a justiției și riscul eschivării.

Menționăm că, pe 19 martie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, i-a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov, ambii din fracțiunea Partidului Șor. Procuratura a explicat că Ulanov ar fi fost implicat în frauda bancară, iar Jardan ar fi comis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Parlamentarii se declară nevinovați.

Pe 22 martie, prin votul Parlamentului, deputații Partidului Șor Petru Jardan și Denis Ulanov au rămas fără imunitate. La scurt timp, Jardan, bănuit de abuz de serviciu, și Ulanov, suspectat de escrocherie și spălare de bani, au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal