Deputații au aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a legii Viei și Vinului. Scopul noilor modificări este sporirea eficacității gestionării mijloacelor financiare alocate fondului Oficiului Național al Viei și Vinului. Astfel, cadrul regulator aferent activității din domeniu va fi revizuit.
Proiectul prevede eliminarea neclarităților legate de formarea și gestionarea bugetului Oficiului Național al Viei și Vinului și a Fondului Viei și Vinului.
Totodată, este propusă includerea, în componența Consiliului de Coordonare, a unui reprezentant al Uniunii Micilor Producători de Vinuri. Acesta va înlocui poziția ocupată până acum de un reprezentant al unei Asociații vitivinicole cu cele mai mari contribuții calculate și achitate în Fond pentru ultimii 4 ani.
Conform documentului, vor fi modificate și cotele contribuțiilor obligatorii în Fondul Viei și Vinului.
Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) contribuie la reglementarea și dezvoltarea domeniului, servind drept platformă pentru acțiunea comună a tuturor celor implicați în creșterea competitivității produselor vinicole, valorificarea autenticității și orientării spre consumator. Printre obiectivele sale de bază se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești.
Vezi și aceste știri

Oficiului Național al Viei și Vinului, sub lupa Parlamentului. Gestionarea și activitățile instituțiile vor fi revizuite

„Industria vinicolă din Moldova trece printr-o perioadă a schimbărilor”. Oficiul Național al Viei și Vinului are un nou director

Energie verde pentru producerea vinului, afacere cu lego cărămidă și o cafenea - toate au putut prinde viață la Sudul Moldovei datorită granturilor europene (VIDEO)
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
