De asemenea, au fost ridicate 294 de arme de foc, dintre care 104 pentru păstrarea temporară, 109 pentru încălcarea regulilor de deţinere, port și folosire, 62 de arme deținute ilegal, iar 19 au fost predate benevol.
Totodată, Poliția annță că de la începutul anului, au fost inițiate 53 de proceduri de retragere a permiselor de armă, cu anularea sau suspendarea acestora.
Conform evidenţelor deţinute de Poliție, la moment în total se află peste 65 de mii de persoane fizice care deţin în posesie 77.394 de arme, dintre care 24.391 cu ţeavă ghintuită, 47.699 cu ţeava lisă și 5.307 neletale.
Potrivit oamenilor legii, armele trebuie păstrare în safeu la domiciliu, iar în cazul deplasărilor peste hotarele ţării, se recomandă ca acestea să fie transmise pentru păstrare la Inspectoratul de poliţie din raza de domiciliu sau la magazinele specializate în comercializarea acestora, unde dispun de condiții pentru depozitarea sau păstrarea acestora.
Folosirea armelor contrar destinaţiei lor speciale manifestată prin efectuarea tragerii din armă în locuri publice, se sancţionează cu amendă de la 300 la 1.500 de lei, aplicată persoanei fizice sau cu privarea de dreptul de deţinere, port şi folosire a armei pe un termen de la doi ani la cinci ani.
Depăşirea limitei de aplicare a armelor letale sau neletale, dacă fapta nu constituie infracţiune, se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 4.500 de lei cu privarea de dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei pe un termen de la doi ani la cinci ani.
Pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a muniţiilor, precum şi transmiterea acestora altor persoane, posesorul de armă riscă o amendă de până la 42.500 lei sau închisoare de până la trei ani.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.