Ideea a fost susținută și de deputatul Pro Moldova, Vladimir Cebotari care a declarat în cadrul aceleași emisiuni că în condițiile în care este învestit un nou Guvern, face aceeași promisiune.
AGORA precizează că, vineri, șefa statului a organizat consultări în privința aflării opiniei referitoare la dizolvarea legislativului. Aleșii din Partidul Șor nu s-au prezentat la președinție, la fel ca socialiștii care au cerut organizarea consultărilor într-o altă zi. Deputații democrați și cei de la Pro Moldova au discutat cu șefa statului, iar după întrevedere au declarat că nu sunt de acord cu organizarea alegerilor anticipate. Pe de altă parte, deputații PAS au declarat că vara ar trebui să aibă loc scrutinul electoral.
Totodată, astăzi, 54 de deputați din fracțiunea PSRM, Platforma Pentru Moldova, grupul parlamentar Pro Moldova (condus de Andrian Candu) și câțiva neafiliați au aprobat o declarație prin care își exprimă dezacordul privind dizolvarea Legislativului. Potrivit lor, căile pentru depășirea crizei politice nu au fost epuizate în totalitate. Asta deși, mai mulți experți în drept constituțional au menționat că după tentativa eșuată de învestire a Guvernului Grosu în data de 25 martie, șefa statului este obligată să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.