Consiliera prezidențială, Ala Nemerenco, cere demiterea funcționarilor din sănătate care ar fi condiționat vânzarea vaccinurilor Pfizer. Nemerenco a scris pe pagina sa de Facebook că a primit multe mesaje de la medicii care erau incluși în lista pentru vaccinare, dar nu le-a ajuns vaccin din motiv că au fost vaccinate cu totul alte persoane. Consiliera susține că planează suspiciuni asupra Centrelor de vaccinare din Edineț, Ungheni dar și a unor instituții medicale din Chișinău.
„Deocamdată vaccinul ajunge în țară doar prin donații și printr-un efort considerabil. Alții, în schimb, se căptușesc cu câte 200-300 euro pentru un Pfizer. Mi-aș dori mult ca organele statului să se sesizeze pe acest subiect. Iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să verifice listele vaccinaților, să identifice persoanele în cauză și să le facă numele publice pe toată țara. Atât a celor vaccinați pe așa o cale, cât și celor care au facilitat procedura. Să-și cunoască țara întreagă “eroii”. Conducătorii instituțiilor medicale cu așa istorii, i-aș demite ca pe timp de război, fără judecată”, a scris Nemerenco.
AGORA precizează că pe 27 martie 50.400 de doze de vaccin anti-COVID-19, donate de România, au ajuns în Republica Moldova.
Pe 24 februarie, Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență, prin care a fost reglementat ajutorul oferit Republicii Moldova, fiind vorba de aproximativ 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce reprezintă prima tranșă din cele 200 de mii de doze promise.
Iar la 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a anunțat că primele vaccinuri anti-coronavirus, promise de platforma COVAX, vor ajunge în țara noastră în perioada 28 februarie - 3 martie. Potrivit instituției, este vorba de 14.400 de doze AstraZeneca, vaccin dezvoltat în Marea Britanie, însă produs în Coreea de Sud.
Precizăm că în ultimele 24 de ore în Republica Moldoa au fost confirmate 1674 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, din numărul total de cazuri - zece sunt de import. În total au fost efectuate 6043 de teste, dintre care 341 teste Rapid- Antigen. Alte 40 de persoane au pierdut lupta cu virusul, cea mai tânără victimă fiind un bărbat de 43 de ani.
Vezi și aceste știri

Cele 50.400 de doze de vaccin anti-COVID-19, donate de România, au ajuns în Republica Moldova

Liderii Uniunii Europene susțin aplicarea unor noi criterii în cazul exporturilor de vaccinuri anti-COVID19 produse în UE

Licitația pentru procurarea dozelor de vaccin anti-COVID, suspendată. Explicația CAPCS: A fost mărit termenul depunerii ofertelor

Scandalul celor 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca din Italia, se amplifică. Cui îi erau destinate dozele

Bilanțul imunizării în R. Moldova: Peste 30 de mii de lucrători medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19

Maia Sandu cere ajutorul Ambasadorului Rusiei pentru ca Moldova să obțină mai repede acces la vaccinul Sputnik V

Ștefan Gațcan s-a vaccinat anti-COVID-19: „Exemplul personal este mai mult decât doar îndemnul în cuvinte”

Prepare for Future | Olesea Gălușcă: Industria creativă din Moldova poate deveni pilonul cel mai important al economiei Moldovei

„Gata cu monopolul”: Spînu anunță că toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la aeroport
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
