„Pentru a obține rezultatele așteptate, proiectul va facilita schimbul de cunoștințe și experiențe între țările participante, aducând în special expertiza și experiența turcească în utilizarea altor țări din proiect. În plus, proiectul va promova sinergii, comunicarea și transferul de cunoștințe cu alte proiecte de siguranță alimentară finalizate și în derulare, permițând utilizarea eficientă a resurselor de dezvoltare a capacității și armonizarea abordărilor din regiune”, a menționat Secretara de Stat a Ministerului Agriculturii, Tatiana Nistorică.
Proiectul își propune să îmbunătățească cunoștințele și abilitățile practice în comunicarea riscurilor privind siguranța alimentelor, precum și capacitățile de răspuns pentru situații de urgență în materie de siguranță alimentară.
De asemenea, odată cu implementarea proiectului, țările participante mizează pe extinderea capacităților autorităților naționale de siguranță alimentară pentru implementarea inspecției bazate pe risc și sprijinirea dezvoltării capacității operatorilor din sectorul alimentar în ceea ce privește managementul siguranței alimentelor.
Programul de parteneriat FAO-Turcia „Îmbunătățirea sistemelor naționale de siguranță alimentară și cooperării regionale” se va desfășura concomite în Azerbaidjan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan și Turcia.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.