Toate instituțiile medicale non-COVID, publice sau private, în cazul solicitărilor Ministerului Sănătății, sunt obligate să detașeze lucrătorii medicali pentru antrenarea lor în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. Decizia este prevăzută în Hotărârea Nr. 1 a CSE din 1 aprilie.
„Cunoașteți cât de gravă este problema cu efectivul cadrelor medicale în special în centrele COVID-19”, a spsu premierul interimar Aureliu Ciocoi în timpul prezentării restricțiilor pe perioada stării de urgență în R. Moldova.
Astfel, s-a decis ca până la 30 mai, conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale sau raionale, precum și administratorii prestatorilor de servicii medicale de drept privat, să fie obligați să asigure detașarea tuturor lucrătorilor angajați către instituțiile medicale publice cu profil COVID-19 în temeiul demersurilor Ministerului Sănătății.
„Ministerul Sănătății va identifica în termen de o săptămână necesarul de servicii medicale suplimentare de prevenire, diagnostic și tratament al infecției COVID-19 și instituțiile medicale private le vor presta. Consider că important ca și instituțiile private să pună umărul la combaterea pandemiei”, a adăugat Ciocoi.
Citește și: Locuitorii municipiilor nu vor ieși din casă noaptea, însă grădinițele continuă să activeze: Restricții pe perioada stării de urgență
Amintim că în R. Moldova se instituie stare de urgență pe întreg teritoriul țării din 1 aprilie până la 30 mai. Propunerea Guvernului a fost aprobată prin votul a 52 de deputați din Legislativ în ședința din 31 martie.
Menționăm că în Republica Moldova funcționează Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război. Potrivit ei, starea de urgență e un ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice, care se instituie temporar în unele localităţi sau pe întreg teritoriul țării.
Vezi și aceste știri

„O decizie politică impusă de PSRM Guvernului”: Maia Sandu își rezervă dreptul să conteste starea de urgență la CC

Aprobat de Parlament! În R. Moldova se instituie stare de urgență până la 30 mai

Starea de urgență nu-i lockdown sau de ce nu se schimbă nimic de mâine! Răspunsul formulat prin cinci întrebări de la deputați (VIDEO)

Locuitorii municipiilor nu vor ieși din casă noaptea, însă grădinițele continuă să activeze: Restricții pe perioada stării de urgență

Coreea de Nord neagă că trimite armament Rusiei. Ce spun oficialii de la Phenian

R. Moldova a acumulat în total donații de 290,2 mil. de lei pentru gestionarea crizei refugiaților. Iată de unde vin banii și cum au fost distribuiți
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
