De la peste 135 de lei și până la aproape 35 de mii de lei. Așa variază prețurile monedelor și bancnotelor comemorative emise de Banca Națională. Acestea pot fi cumpărate în cadrul băncilor licențiate din țară, arată un comunicat al instituției. Prețul este valabil până pe 30 aprilie 2021, dar poate fi un pic mai mare la cumpărare, fiindcă băncile îl pot majora cu până la 3%.
Cel mai mic preț, de 135 de lei, îl are un set de monetărie, emis în anul 2019. Setul este prezentat sub formă de pliant și conține câte două monede metalice aflate în circulație cu valoarea nominală de 1, 2, 5 și 10 lei, fiind fixate în alveole transparente confecționate din material plastic. Acestea au fost emise într-un tiraj de 5.000 de exemplare.

Totodată, monedele metalice incluse în set sunt acceptate ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova, la valoarea lor nominală.
Cea mai scumpă este moneda din aur „100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, care costă 34.976 de lei. Aceasta face parte din seria „Evenimente istorice” și a fost emisă în anul 2018. Moneda are valoarea nominală de 1.000 de lei și a fost emisă într-un tiraj de 300 de exemplare.

Prețurile și tipurile monedelor și bancnotelor scoase spre vânzare pot fi văzute pe site-ul Băncii Naționale a Moldovei.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

Toate inovațiile gândite în favoarea clientului la sucursala maib din inima Chișinăului

Uită de grija unui control de la Inspecția Muncii. Încredințează administrarea documentației HR companiei DAD Human Capital
