Nagacevschi confirmă că se întâlnește deseori cu Igor Dodon, dar evită să spună dacă liderul PSRM participă la întâlniri cu Guvernul (VIDEO)

Nagacevschi confirmă că se întâlnește deseori cu Igor Dodon, dar evită să spună dacă liderul PSRM participă la întâlniri cu Guvernul (VIDEO)

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, neagă că la sediu PSRM ar fi avut loc ședințe cu participarea membrilor Guvernului, așa cum afirma primarul de Bălți Renato Usatîi. Totuși, Nagacevschi recunoaște că se întâlnește și discută deseori cu liderul socialiștilor Igor Dodon. Mai mult, acesta nu poate nega că la întâlnirile Executivului cu șefa Parlamentului participă și Dodon. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Cutia Neagră la TV8.

„Ultima întrunire a Guvernului cu președintele Parlamentului a fost la 5 aprilie. La sediu PSRM careva întruniri a Guvernului cu membrii PSRM nu a avut loc. Eu cu Igor Dodon mă întâlnesc destul de des. Sunt chestiuni care pe mine mă interesează, inclusiv poziția Partidului Socialiștilor. Pentru asta eu trebuie să am comunicare inclusiv cu PSRM. Spre exemplu Strategia și Planul de Acțiuni - pentru a înțelege dacă ea va fi susținută în Parlament, eu trebuie să am discuții inclusiv cu liderul PSRM”, a spus Fadei Nagacevschi.

Ministrul interimar al justiției afirmă că n-o să întrerupă niciodată relația cu PSRM așa cum este delegat în Guvern de acest partid și i-au acordat vot de încredere.

Întrebat dacă la întâlnirile Guvernului cu Zinaida Greceanîi participă și Igor Dodon, Fadei Nagacevschi a evitat să răspundă. „O să vină Igor Dodon și o să vă spună”, a răspuns ministrul interimar al Justiției.

Menționăm că la aceeași emisiune din 1 aprilie, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a spus că luni seara, înainte de ședința Parlamentului, Igor Dodon ar fi făcut ședința Guvernu în sala sediului PSRM. Usatîi afirmă că la pretinsa întâlnire s-ar fi discutat instituirea stării de urgență în țară.

Amintim că În R. Moldova s-a instituit stare de urgență pe întreg teritoriul țării din 1 aprilie până la 30 mai. Propunerea Guvernului a fost aprobată prin votul a 52 de deputați din Legislativ în ședința din 31 martie.

În plenul Parlamentului, prim-ministrul Aureliu Ciocoi a argumentat necesitatea instituirii stării de urgență în țară prin faptul că un Guvern în demisie nu poate avea mandat deplin pentru a iniția anumite acțiuni necesare în gestionarea pandemiei, menționând printre acestea rectificări bugetare, activarea centrului de control și aplicare de sancțiuni. Totuși, Ciocoi a recunoscut la acea etapă că Executivul nu are un plan concret de acțiuni care ar fi necesare de întreprins imediat.

A doua zi, după ședința CSE, premierul interimar a făcut public setul de măsuri restrictive aprobate până la 30 mai.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.