Ministrul de Interne, convocat la Guvern pe subiectul judecătorului răpit

Ministrul de Interne, convocat la Guvern pe subiectul judecătorului răpit

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi l-a convocat pe ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Subiectul discuției a fost răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, care a avut loc la 3 aprilie curent. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, poliția și procurorii au stabilit un cerc de persoane, având cetățenia altui stat, care au intrat în țara noastră începând cu 23 martie curent, inclusiv în ziua producerii răpirii. Totodată, o persoană a fost reținută în acest caz.

Instituțiile statului ar fi obținut până la ora actuală mai multe probe în dosarul pornit de Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, inclusiv înregistrări video, înscrisuri și amprente digitale.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, instituțiile au găsit trei automobile, care ar fi fost utilizate în răpirea persoanei, au stabilit traseul deplasării infractorilor și a stabilit cercul de persoane implicate.

Publicitate

Totodată, Pavel Voicu a evidențiat că mizează mult pe colaborarea cu structurile de drept din Ucraina.

Printre măsurile întreprinse de instituțiile statului au fost și sporirea verificărilor la toate punctele de trecere a frontierei. Ca răspuns la informațiile apărute în spațiul public, despre faptul că o mașină cu numere diplomatice a trecut „prin coridorul verde”, fără control vamal, ministrul a precizat că transportul diplomatic are statut special, prevăzut de convențiile și acordurile internaționale, și nu poate fi supus verificărilor.

Anterior, o fotografie în care apare o persoană care seamănă cu judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, răpit în plină zi din centrul capitalei la 3 aprilie, a apărut pe mai multe canale de Telegram afiliate socialiștilor.

Reamintim că, Ceaus s-a ales cu refuz definitiv din partea autorităților Republica Moldova la solicitarea de a beneficia de azil politic în țara noastră. Magistratul s-ar fi aflat la Chișinău din 2016.

În august 2016, Nicolai Ceaus a fost surprins în flagrant în timp ce primea o mită generoasă de 150.000 de dolari. Presa de la Kiev relata atunci că magistratul judeca un traficant de droguri în momentul în care, pe neaşteptate, a anunţat o pauză. Apoi a plecat de la judecătorie, s-a întâlnit cu o persoană care i-ar fi dat mită de 150.000 de dolari și s-a întors pentru a dictat sentinţa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal