„În conformitate cu dispozițiile Codul jurisdicției constituționale, potrivit cărora subiecții cu drept de sesizare a Curții Constituționale în ce privește constituționalitatea unui partid sunt Președintele Republicii Moldova, Președintele Parlamentului, Guvernul, ministrul justiției sau Procurorul General, ținând cont de declarațiile și acțiunile de până acum ale acestora, solicităm Președintelui Republicii Moldova, Doamnei Maia Sandu, să sprijine prin pârghiile oferite de Constituție și de către cetățeni, prin votul lor, sesizările și inițiativele legislative ale Platformei Demnitate și Adevăr de eliminare a penalilor din politică și din administrația publică”, se spune în solicitarea Platformei DA.
Anterior, Platforma DA a anunțat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională pe subiectul exercitării controlului de constituționalitate în privința Partidului Politic Șor. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de președintele Platformei DA, Andrei Năstase, precum și deputații formațiunii Stela Macari și Dinu Plîngău.
La rândul său, și deputatul neafiliat Octavian Țîcu a declarat că va sesiza Curtea Constituțională pe același subiect.
În replică, într-un comunicat de presă, PP Șor a declarat că acuzațiile care i se aduc sunt „o absurditate juridică de dimensiuni uriașe”. Totodată, formațiunea susține că ar fi vorba despre un „atac concertat” și că se dorește împiedicarea partidului de a participa la alegeri.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.