„Autorizația a fost oferită pentru construcția unui hotel pentru zona de expoziții”, a declarat Nistor Grozavu în cadrul ședinței de la Primărie.

Dorin Chirtoacă nu vede însă necesitatea construcției unui hotel în zonă dând de înțeles că la mijloc ar putea fi vorba de u abuz din partea autorităților centrale.

„Eu când văd astfel de proiecte năstrușnice, care au alt scop decât cel scris pe hârtie, chiar dacă dosarul pare frumos și bun, nu-mi inspiră încredere. Lumea profită de faptul că este un teritoriu rezervat, dar nu cred că am ajuns la performanța de a avea atâtea expoziții și o așa aglomerație la Moldexpo încât să fie nevoie de un hotel. Parcă văd că în loc de hotel va fi bloc locativ. În toată perioada Uniunii Sovietice, cât zona Moldexpo era în floare din toate punctele de vedere, nu era nevoie de hotel, dar acum a apărut această necesitate. Abuzează colegii de la Guvern în această privință. Când mai sunt astfel de initiative dați-mi de știre, ca să nu fie nevoie să le filtrez din proprie inițiativă”, a declarat Chirtoacă.

Amintim că anterior primarul general de Chișinău a declarant că nu va permite construcția blocurilor locative și/sau hoteluri în parcuri.