Ciocoi susține că vorbește periodic la telefon cu Dodon: „Mă mai sună să mă întrebe care este situația cu veniturile bugetare”

Ciocoi susține că vorbește periodic la telefon cu Dodon: „Mă mai sună să mă întrebe care este situația cu veniturile bugetare”

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, declară că vorbește periodic la telefon cu fostul președinte de țară, Igor Dodon. Mai mult, el susține că liderul PSRM îl sună pentru a-l întreba „care este situația cu veniturile bugetare și care este situația cu economia națională”. Declarația a fost spusa în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Cu domnul Dodon nu ne-am văzut, dar recunosc că din când în când vorbim la telefon. Mă mai sună să mă întrebe care este situația cu veniturile bugetare, care este situația cu economia națională și dacă lucrurile se îndreaptă pe o cale bună sau suntem în cădere pe anumite sectoare”, a menționat Ciocoi.

Premierul interimar neagă faptul că Igor Dodon ar fi fost prezent la ședința cu președinta Parlamerntului, Zinaida Greceanîi care a avut loc înaintea ședinței Parlamentului de săptămâna trecută, atunci când a fost votată starea de urgență.

Publicitate

„Înaintea ședintei Parlamentului am avut o ședință cu doamna Greceanii. Nu a fost domnul Dodon acolo. S-a discutat instituirea stării de urgență. Dumneaei a întrebat opinia mea, iar eu am spus că dacă este să mergem strict pe interesul combaterii situației gravității epidemiologice în R. Moldova atunci eu sunt de acord să solicit așa ceva în fața deputaților. A fost o discuție foarte lunga, dar nu am fost presați”, a mai adăugat Aureliu Cioco.

Reamintim că, cu votul deputaților PSRM și al celor din Pentru Moldova și Partidul Șor, Parlamentul Republicii Moldova a pledat, la 31 martie, pentru instituirea stării de urgență, iar a doua zi Guvernul a introdus măsuri noi.

Astfel, în localitățile unde este Cod Roșu procesul educațional are loc la distanță, cu excepția grădinițelor care continuă să activeze. În Chișinău și Bălți, este interzisă circulația de la 23:00 până la 5:00, iar toate instituțiile sunt obligate să atragă la muncă doar 30% din personalul antrenat în activitatea de birou.

Totodată, a fost decisă sistarea ceremoniilor de celebrare a înregistrării solemne a nou-născutului și a căsătoriilor jubiliare, inclusiv celebrarea solemnă a căsătoriilor.

Inițial a fost interzisă și aflarea în parcuri și la terenurile de joacă, însă, ulterior, aceste restricții au fost anulate de către autoritățile publice locale din Chișinău și Bălți.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal