Un bărbat originar din Republica Moldova este cel mai bine plătit șef de companie în România

Un bărbat originar din Republica Moldova este cel mai bine plătit șef de companie în România

Serghei Bulgac, director general (CEO) al operatorului de telecomunicaţii Digi din România, a avut o remuneraţie totală, formată dintr-un pachet fix şi unul variabil, de 1,6 milioane euro în 2020, cu circa 400.000 de euro mai mare decât în 2019, scrie Mold-Street. Acesta este originar din Republica Moldova și  este cel mai bine plătit șef de companie în România, scrie Mold-Street.

Potrivit raportul pe anului 2020 al Digi Communications, publicat pe Bursa de la Bucureşti, Serghei Bulgac, a primit un salariu de bază brut de peste 110.000 euro, la care se adaugă un comision fix brut de 256.000 euro.

Publicitate

În plus, el a beneficiat anul trecut și de o remunerare variabilă de peste 1,21 milioane euro, reprezentând 76% din remuneraţia totală, restul fiind cea fixă. Aceasta este cea mai mare remuneraţie pentru o persoană din conducerea unei companii din România, susține ZF.

Societatea a finalizat anul trecut cu venituri de aproximativ 1,3 miliarde euro, în creștere cu 8% față de 2019, și un profit net de circa șapte milioane euro, în scădere cu circa 20%.

Operațiunile din România au rămas cu o pondere decisivă de 61,5% în veniturile consolidate ale grupului și au contribuit cu 70% din totalul serviciilor furnizate de grup, arată raportul.

În același timp, Digi Spania intra în top 5 cei mai importanți operatori de telecomunicații mobile din Spania, iar filiala din Ungaria și-a păstrat pozițiile de top pe toate segmentele de piață, fiind liderul pieței TV prin satelit cu 32,2% și al doilea operator după cota de piață pe segmentul pay-tv (28%), internet fix (22,6%) și telefonie fixă (22%).

Cine este Serghei Bulgac

Serghei Bulgac, are 44 de ani, este originar din Republica Moldova și a obținut cetățenie românească, în anii când făcea studii la Academia de Studii Economice din București.

El are background financiar, anterior făcând parte din echipa Epic, unul dintre cele două fonduri de investiții (celălalt este Quadrant) care dețin acțiuni la RCS&RDS. Bulgac a mai lucrat și la compania de brokeraj Eastbrokers și a urmat cursurile programului de MBA INSEAD.

Din mai 2015, Serghei Bulgac este CEO al RCS&RDS, o afacere ce a ajuns, în 2020, la peste 1,3 miliarde de euro.

În mai 2017 Digi Comunications a fost autoarea celei mai mari listări privată din istoria Bursei de Valori de la București (BVB). Listarea a fost urmată de un scandal, după ce s-a anunțat că Serghei Bulgac este urmărit penal în calitate de suspect, în legătură cu săvârșirea infracțuiunii de spălare de bani la meciurile de fotbal într-un dosar la Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal