Două spitale din capitală se retrag din tratamentul pacienților cu COVID-19. Primarul: Dorim ca Centrul MoldExpo să fie ultimul spital care să rămână în circuit

Două spitale din capitală se retrag din tratamentul pacienților cu COVID-19. Primarul: Dorim ca Centrul MoldExpo să fie ultimul spital care să rămână în circuit

Două instituții medicale din municipiul Chișinău ies treptat în această săptămână din circuitul COVID-19. Mai exact, revin la activitatea obișnuită Spitalul de Ftiziopneumologie și Maternitatea municipală Gheorghe Paladii. Despre aceasta a informat primarul general Ion Ceban la ședința primăriei din 12 aprilie. Edilul afirmă că și alte spitale vor renunța treptat la secțiile cu profil COVID-19.

Primarul afirmă că deși numărul cazurilor grave de infecție cu COVID-19 rămâne ridicat și numărul paturilor în secțiile de reanimare și terapie intensivă este limitat, totuși numărul cazurilor noi de infectare în capitală este în scădere.

Prin urmare, instituțiile medicale din Chișinău, incluse în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, vor ieși treptat din circuitul respectiv.

Publicitate

În această săptămână se închid cele 150 de patru de la Spitalul de Ftiziopneumologie. La fel, revine la activitatea obișnuită blocul vechi la Spitalului Municipal Gheorghe Paladii cu 110 paturi. Și la celelalte spitale municipale urmează să fie diminuate gradual numărul de paturi și să se revină la situația obișnuită, afirmă primarul.

„Am mai făcut acest lucru în ianuarie când în decembrie și ianuarie a fost o scădere a numărului de cazuri și la nivel de țară eram la un nivel de 300-400 de infectări pe zi. Epidemiologii spun că urmează să fie un nou val în luna mai. Suntem pregătiți să redeschidem spitalele în orice caz”, dă asigurări edilul.

„Ne dorim ca ultimul spital care să rămână în circuitul COVID să fie cel de la Centrul MoldExpo. Ne dorim ca spitalele municipale treptat să revină la profilurile de până la pandemie. Să fie reactivate secțiile medicale specializate pentru pacienții cu maladiile cronice. Și să găsim o soluție pentru tratamentul de reabilitare post COVID prin asigurarea secțiilor de recuperare. Azi avem o secție de reabilitare la Spitalul Arhanghel Mihail pentru cei din municipiul Chișinău”, a mai adăugat edilul.

Menționăm că până acum în capitală au fost confirmate 103.545 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19. Dintre acestea, 1.733 de cazuri s-au soldat cu deces, urmare a complicațiilor. Totuși, 95.205 pacienți au fost vindecați.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal