Zeci de șoferi de transport național și internațional, sancționați. Unii s-au ales cu amendă de 15 mii de lei, iar alții au rămas fără plăcuțe de înmatriculare

Zeci de șoferi de transport național și internațional, sancționați. Unii s-au ales cu amendă de 15 mii de lei, iar alții au rămas fără plăcuțe de înmatriculare

51 de șoferi de transport național și internațional au rămas fără certificatul și plăcuțele de înmatriculare, iar alți zeci de conducători auto s-au ales cu amendă de circa 15 mii de lei. Asta în urma unor verificări efectuate de către inspectorii Agenției Naționale Transport Auto, în perioada 29 martie – 11 aprilie 2021. 

În total oamenii legii au întocmit 200 de procese verbale. Mai exact, au fost aplicate amenzi contravenționale în mărime de 16.220 unități convenționale, ceia ce constituie 811 mii de lei.

„În cadrul controalelor, 12 șoferi s-au ales cu amendă în mărime de 3.600 unități convenționale, ceia ce constituie 180 mii de lei lei, pentru că au ignorat prevederile stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, art. 49 „nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier a obligațiilor stabilite”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții ANTA.

Publicitate

Verificările au fost organizate în mun.Chișinău, Hîncești, Bălți, Ștefan-Vodă, Orhei, Florești, Basarabeasca, Căușeni, Cahul, Anenii Noi, Ialoveni, Cimișlia, Edineț, Strășeni, Criuleni, Dondușeni, Edineț, Comrat, etc. De asemenea și pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Tudora, Costești, Cahul, Otaci și Giurgiulești.

De la începutul anului 2021 și până la 11 aprilie, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri și colete și/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier și/sau prestarea serviciilor contra cost cu admiterea încălcărilor prevăzute de norma legală, de către inspectorii

Agenției au fost întocmite 1.355 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea pentru 341 șoferi a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare și aplicate amenzi contravenționale în mărime de 104.631 de unități convenționale (adică peste cinci milioane de lei), fiind achitați în bugetul de stat aprope două milioane de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal