Conflict la cariera Micăuți: Poliția și deputați la fața locului, în încercarea de a opri lucrările. UPDATE. Zona este sigilată (LIVE)

Conflict la cariera Micăuți: Poliția și deputați la fața locului, în încercarea de a opri lucrările. UPDATE. Zona este sigilată (LIVE)

Deputații Alexandru Slusari și Lilian Carp au intervenit la cariera Micăuți. Parlamentarii cer să fie oprite lucrările de extragere a zăcămintelor. La fața locului a fost chemați oamenii legii.

UPDATE: 15: 00. Pe teritoriul carierei au intervenit inspectorii Inspectoratului Protecție Mediu pentru instalarea sigiliului și stoparea tehnicii de lucru implicată în extragerile din cariera Micăuți.

„Se extrage pe terenul care aparține Primăriei Micăuți. Din păcate nici primăria nu a reușit să-l ia la balanță. Problema mare care există este că trebuie să-și legalizeze activitatea. Inspectoratul Mediului a calculat aici un prejudiciu de peste 683 de milioane de lei”, a spus deputatul Lilian Carp.

Publicitate

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fliliancarp.21%2Fvideos%2F463050928080676%2F&show_text=false&width=560

Știrea inițială: „Nu plecăm de aici până nu va fi sigilat totul. Nu judecăm oamenii de aici pentru că primesc salarii mizere și se tem să-și piardă locul de muncă. În țară este haos și în aceste condiții se fac aceste ilegalități”, a spus Alexandru Slusari.

Deputatul încearcă să oprească lucrările la fața locului. Acesta a prezentat angajaților actele ce ar întări deciziile instituțiilor de stat. Mașinile continuă să transporte materiale extrase la carieră.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPlatformaDA%2Fvideos%2F298534065017756%2F&show_text=false&width=560

Amintim că ilegalitățile privind extragerea minereurilor la Cariera Micăuți continuă. Aceasta în pofida unor acte de constatare care prevăd sistarea activităților. Despre aceasta sesizează membrii Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile. Aceștia cer Consiliului Suprem de Securitate și premierului interimar Aureliu Ciocoi să intervină de urgență.

Mai devreme, membrii Comisiei au sesizat despre faptul că la Cariera de la Micăuți au fost extrase cu peste 1,4 milioane de metri cubi de zăcăminte minerale mai mult decât a fost declarat, iar suma prejudiciului se ridică la 684 de milioane de lei. Acestea sunt concluziile Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în urma unui control la întreprindere, încheiat în luna ianuarie. În pofida pretinselor ilegalități constatate, există o încheiere judecătorească ce anulează respectivul act, comunica președintele Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile, Nicolae Ciubuc.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal