O fetiță de doi ani, la un pas să fie atacată de un cal, la grădina zoologică din Bardar. Reacția administrației: „Nu i-a plăcut căciula fetiței” (VIDEO)

O fetiță de doi ani, la un pas să fie atacată de un cal, la grădina zoologică din Bardar. Reacția administrației: „Nu i-a plăcut căciula fetiței” (VIDEO)

O fetăță de circa doi ani s-a ales cu o sperietură zdravănă, după ce a fost la un pas să fie atacat de un cal la minigrădina zoologică din localitatea Bardar, raionul Ialoveni. Incidentul s-a produs duminică, 11 aprilie, în jurul orei 15:00. Administrația de la gădina zoologică susține că anume acest cal ar fi cel mai blând dintre toate animalele, însă căciula cu mot de culoarea roz pal pe care o purta copila l-ar fi deranjat.

„În parc erau foarte multe persoane. Noi stăteam la un metru de acel gard, iar la un moment calul atât de brusc s-a năpustit. Copilul avea o căciulă de culoare ros, nu era o culoare pronunțată. Fetița era în brațe la mama ei. Noi am avut un șoc. Copilul a suferit un cucui”, ne-a declarat Veaceslav.

...

Publicitate

Bărbatul spune că în urma incidentului s-a adresat imediat administrației grădinei zoologice.

„Noi am plecat la administrația zooclubului. Aceștia ne-am spus că astfel de cazuri la ei nu s-a mai înregistrat și ne-am spus că vor izola acest cal. Peste un timp, când am mai trecut pe acolo, animalul era la locul lui. De parcă nimic nici nu s-ar fi întâmplat. Administratorul nu a făcut nimic pentru ca asemenea cazuri să nu se mai repte. (...) Ne-am gândit să scrim o plângere la poliție, dar nu avem încredere în oamenii legii”, a mai adăugat bărbatul.

Jurnaliștii AGORA au contactat administratoarea grădinei zoologice de la Bardar. Diana Rotaru a precizat că animalul imediat după incident a fost izolat, iar a doua zi au fost chemați muncitorii pentru a instala un al doilea gard de protecție. 

„Este pentru prima oara când la noi se întâmplă asemenea caz. El este cel mai blând cal. Acest cal este mândria noastră. Nu am avut anterior niciun incident. Noi am izolat calul. Am chemat astăzi constructorii pentru ca să instaleze încă un gard dublu de protecție. Ceea ce vizitatorii noștri o să piardă ocazia să mângâie și să hrănească calul. Acesta este cel mai blând căluț de la fermă”, susține Diana Rotaru.

Administratoare spune că reacția animalului a venit după ce a zărit un detaliu la caciula copilei. 

„A fost o provocare pentru el pentru că nu i-a plăcut căciula fetiței. Fetița avea o căciulă cu un mot, ceea ce pentru el este ceva neobișnuit. De aceea eu pe teritoriu nu permit să fie persoane cu baloane, jucării, trotinete, pentru că pentru animale asta este o provocare, o frică. Peste tot în zooclub este menționat că vizitatorii să nu se apropie prea aproape de animale. Mai era acolo un copil care punea mâncarea pe gard. Nici asta nu este corect. Animalul în orice secundă poate reacționa diferit. (...) Eu cu acest cal am fost și la Moldexpo, noi cu acest cal plimbăm nunțile în Chișinău”, a mai adăugat administratoarea.

Reprezentanții grădinei zoologice au declarat că calul ar urma să mai fie izolat încă câteva zile, timp în care se va finaliza lucrările de montare a gardului dublu. 

„Până nu hotărâm problema cu gardul de protecție, calul va sta închis. Avem câteva fete de 10-11 ani care se ocupă cu hipism și stau toată ziua și îi fac cosițe acestui cal. El nu este agresiv. A fost o reacție la căciula fetiței”, spune Diana Rotaru.

Animalul are în jur de zece ani, iar la grădina zoologică de la Bardar este de circa șapte ani. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal