Responsabilii din Sănătate dau asigurări: Nu avem cazuri severe sau tromboze în niciuna din cele peste 1.000 de reacții adverse postvaccinare contra COVID-19

Responsabilii din Sănătate dau asigurări: Nu avem cazuri severe sau tromboze în niciuna din cele peste 1.000 de reacții adverse postvaccinare contra COVID-19

Pe durata procesului de vaccinare împotriva infecției cu COVID-19 au fost înregistrate 1.017 cazuri de reacții adverse. Aceasta în urma a 68.092 de doze de vaccin administrate până acum, informează medicul epidemiolog al ANSP Alexei Ceban, în cadrul unei conferințe de presă privind vaccinarea împotriva noului coronavirus. Totuși, reacțiile au fost ușoare și moderate, iar cazuri grave nu sunt înregistrate.

În decursul celor două etape de imunizare de până acum au fost înregistrate 978 de reacții adverse ușoare postvaccinare. Acestea s-au manifestat cu durere locală, febră de până la 38,5C, oboseală, dureri musculare și articulare. Reacțiile ar fi normale și au trecut în scurt timp, dau asigurări responsabilii de procesul de imunizare.

Alte 39 de cazuri înregistrate au fost reacții adverse moderate. Acestea s-au manifestat prin febră ce depășește 38,5C. La fel, unele dintre persoanele vaccinate au manifestat reacții alergice cutanate pe mâini și picioare. Potrivit informațiilor prezentate, reacțiile respective au trecut după administrarea unor medicamente.

Reprezentanții sistemului de Sănătate dau asigurări că până acum evenimente adverse severe sau cazuri de tomboembolie nu au fost înregistrate.

Mai mult, aceștia dau asigurări că vaccinurile administrate în R. Moldova sunt sigure.

Precizăm că, până acum au fost administrate 68.092 de doze de vaccin în rândul populației R. Moldova. Acoperirea vaccinală pe populație este de 2%, lucrătorii din medicină - 60%, educație - 24%, centre de plasament - 30%.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.