Oxana Bunici, maestru în sport: „Ca să te regăsești în rugby trebuie să-l înțelegi și mereu să iubești ceea ce faci” (INTERVIU)

Oxana Bunici, maestru în sport: „Ca să te regăsești în rugby trebuie să-l înțelegi și mereu să iubești ceea ce faci” (INTERVIU)

Oxana Bunici este, de departe, una dintre cele mai remarcante sportive din Republica Moldova. Este maestru al sportului la trei probe sportive: rugby, canotaj și fotbal. Dar se regăsește cel mai mult în rugby, unde este și profesoară/antrenoare în Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv și la Școala de acrobatică și Rugby. Cum rezistă în acest sport și de ce calități ai nevoie pentr a excela, aflați din interviul realizat de EA.md.

Oxana are multe titluri cu care se poate mândri: din 2008 până în prezent este căpitan al echipei naționale de rugby, în 2010 a devenit Campioană Europeană cu echipa națională a Moldovei de rugby, în 2010-2013 campioana Ucrainei, în 2010-2014 campioana României împreună cu echipa națională și multe altele.

Când era mică niciodată nu s-ar fi gândit că ar putea ajunge o sportivă de performanță și anume în rugby, fiindcă nici nu știa că există așa gen de sport, dar a devenit și toate reușitele ei se datorează unei munci enorme și continue.

Publicitate
...

În familie este unica sportivă, dar toți îndrăgesc sportul la fel de mult și o susțin mereu.

„Părinții mei sunt mai energici și cred că am cui îi semăna. Toată familia iubim sportul în general, dar acum cred că toți iubesc anume rugby-ul.”

Oxana Bunici, maestru în sporturi

Autor:

Abia la facultate a „prins firul” acestui gen de sport și de atunci s-a pornit și pasiunea.

...

„Zi de zi îl practic și tot mai mult îl îndrăgesc.”

Oxana Bunici, maestru în sporturi

Autor:

Nu este doar profesoară și antrenoare, dar joacă și pentru echipa poloneză „Black Roses Posnania” și pentru echipa „Politehnica Iași”.

...

„Ca să te regăsești în sportul dat trebuie să-l înțelegi și mereu să iubești ceea ce faci.”

Oxana Bunici, maestru în sporturi

Autor:

Ceea ce iubește ea cel mai mult să facă, în timpul ei liber, este să călătorească și să-și petreacă timpul împreună cu familia ei și prietenii.

Una dintre cele mai grave traume care a suferit-o Oxana, în cariera ei de sportivă, este o fractură la claviculă, dar a depus mult efort și a grăbit procesul de reabilitare doar pentru a ieși cât mai repede pe teren. Peste trei luni, când a jucat pentru prima dată după traumă pentru Campionatul European, în primele minute a avut frică să nu se traumeze iarăși sau să se întâmple ceva mai grav, fiindcă încă avea plăcuță de fier la claviculă și mușchii încă nu erau reabilitați în totalitate, dar după primul placaj a uitat de toate fricile.

...

„Trebuie să știi un lucru: durerea este de moment, iar succesul și trofeul sunt pe viață”, a mărturisit Oxana Bunici pentru portalul fmf.md.

Are multe amintiri frumoase de când practică acest sport, dar cea mai recentă este atunci când a câștigat campionatul European cu Naționala Moldovei în Zagreb, Croația.

„Viața de sportivă e frumoasă, dar e scurtă și merită încercată. Orice ai face în viață trebuie să iubești asta 99 la 100”, a spus Oxana Bunici, maestru în rugby.

...

Ceea ce își dorește în continuare să facă Oxana este să antreneze mai departe tânăra generație de fete și băieți, care să ajungă sportivi de performanță și să se poată mândri cu succesele lor.

Pentru cei care vor să practice acest sport, Oxana spune că: „Trebuie să ai un caracter de luptător și să fii psihologic puternică.”

...

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal