„Ne propunem ca până la 10 mai, acești agenți economici să manifeste interes pentru contractarea acestui stoc, iar dacă până la 10 mai nu se atestă epuizarea stocului, grâul rămas urmează să fie propus spre achiziție agenților economici din alte categorii”, a menționat Ciocoi în cadrul ședinței Guvernului.
Grâul din rezervele de stat se va elibera în vederea împrospătării cu decalaj în timp sau cu titlu de împrumut agenților economici producători de pâine, panificație, morărit și celor din sectorul zootehnic, până la data de 10 mai curent.
După data de 10 mai, în cazul lipsei solicitărilor agenților economici prevăzuți, la procedura de împrospătare cu decalaj în timp sau cu titlu de împrumut pot participa agenții economici din categoria depozitarilor responsabili sau din alte categorii.
Restituirea grâului alimentar eliberat din rezervele de stat se va efectua din roada anului curent, în aceeași cantitate și de aceeași calitate, până la 1 octombrie 2021.
Reamintim că, recent, vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a îndeamnat Guvernul să prelungească termenul de interdicție a exportului de grâu din R. Moldova. Slusari susține că nava unei companii din Grupul TransOil așteaptă în apropierea portului Giurgiulești avizele ce ar permite exportul a 17 mii de tone de grâu stocate anterior. Deputatul spune că țara s-ar putea pomeni cu deficit de grâu în perioada pascală.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.