Procurorul general-adjunct, despre acuzațiile vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău: „Nu am înțeles care ar fi pretențiile”

Procurorul general-adjunct, despre acuzațiile vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău: „Nu am înțeles care ar fi pretențiile”

Procurorul general-adjunct Ruslan Popov susține că pe numele vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana Ghenadie Pavliuc nu este pornită nicio cauză penală și nu a fost efectuat vreo acțiune de urmărire penală, așa cum ar fi declarat acesta. Declarațiile au fost spuse în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Eu am făcut cunoștință cu scrisoare lui, dar nu am înțeles care ar fi pretențiile. Procurorul general s-a expus anterior față de anumite cazuri concrete care judecătorii de instrucție la părerea procuraturii au decis neîntemeiat, dar hotarârile lor au fost ulterior anulate. Acele hotărâri la care s-a referit procurorul general au subminat anumite anchete, pe anumite dosare. (...) În privința domnului Pavliuc nu este pornită nicio cauză penală și nu a fost efectuat vreo acțiune de urmărire penală obișnuită sau vreo măsură specială de investigație. Trebuie să fim serioși. Judecătorii sunt practic cea mai protejată profesie juridică din punct de vedere a imunității. Nu cunosc ca dumnealui să fi depus denunț la Procuratură. Poate a și făcut-o dar nu a fost încă înregistrat la Procuratură o astfel e sesizare”, a declarat Popov.

Reamintim că, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana Ghenadie Pavliuc îl acuză pe procurorul general de presiuni și măsuri de persecuție. Acesta susține că totul se întâmplă pentru că ar refuza să colaboreze și să execute indicațiile conducerii Procuraturii Generale și a unor adjuncți.

Publicitate

Magistratul a formulat o adresare către Consiliul Superior al Magistraturii, Parlament, Președinție și Serviciului de Informații și Securitate, în care susține că scopul acțiunilor de persecuție ar fi destituirea acestuia din funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana pentru a promova ulterior „persoane loiale și controlate de procurorul general”.

De cealaltă parte, Procuratura Generală a respins acuzațiile aduse de magistrat, afirmând că „practicile anterioare, specifice statului capturat, când mulți erau filați și interceptați ilegal nu mai sunt valabile”.

„Ce ține de rezervele pe care le are Procuratura față de prestația judecătorilor de instrucție, nu le-am ascuns niciodată și în acest sens vorbesc multiplele decizii ale Curții de Apel prin care au fost satisfăcute recursurile procurorilor împotriva încheierilor apreciate ca fiind ilegale, ale Judecătoriei Ciocana”, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Vieru pentru zdg.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal