
Reacția PP Șor și Pentru Moldova la hotărârea CC: Nu e nici pe departe o rezolvare a crizei politice
„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu e nici pe departe o rezolvare a crizei politice, ci aprofundarea ei”. Este reacția Partidului Șor și a ex-democraților de la Pentru Moldova, după decizia Curții Constituționale (CC) prin care au constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.
・
Pe lângă PSRM, și aceste două formațiuni o acuză pe Maia Sandu că ar sta în spatele deciziei CC.
„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu e nici pe departe o rezolvare a crizei politice, ci aprofundarea ei. În loc de stabilitate și gestionarea eficientă a crizei pandemice, Maia Sandu a dus această țară și oamenii acestei țări spre nihilism, revoltă și dezorganizare. (...) Maia Sandu este astăzi în război nu doar cu oponenții ei politici, ci și cu o întreagă țară. Însă va pierde acest război. Președintele Maia Sandu și-a tăiat nu doar ei craca de sub picioare, ci și tuturor oamenilor care așteptau soluții pentru probleme lor, în plină criză economică, pandemică și socială. Iar soluția nu sunt alegerile. Și oamenii știu asta. Oamenii înțeleg asta”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Reacția PP Șor și Pentru Moldova.
În timp ce spun că „soluția nu sunt alegerile”, deputații susțin că „sunt pregătiți” pentru un nou scrutin.
„Noi nu ne temem de alegeri anticipate. Suntem sigur pe noi și pe victoria noastră. Dar orice îmbolnăvire, orice moarte de COVID-19 din timpul alegerilor, din timpul campaniei electorale, va fi pe conștiința Maiei Sandu”, se mai arată în comunicat.
Precizăm că, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a acuzat președinta țării, Maia Sandu că a utilizat judecătorii Curții Constituționale „în scopuri proprii”. Acesta a criticat decizia și spune că în acest mod „au fost încălcate normele constituționale, propriile decizii, care au fost adoptate în ultimii ani”.
Curtea Constituțională a decis că există circumstanțele necesare pentru dizolvarea Parlamentului. Conform legii, decretul de dizolvare nu poate fi emis de președinte în situația în care țara se află în stare de urgență.