Mulți angajați cred că, dacă lucrează peste program, vor avea performanțe mai mari. Dar o cercetare coordonată de un profesor de psihologie arată că, atunci când vine vorba de petrecut timpul la job, calitatea trebuie să bată cantitatea, scrie Wall-street.ro.
Cercetătorul K. Anders Ericsson, profesor de psihologie la Universitatea de stat din Florida, a ajuns la concluzia că cine stă mai puțin la job este mai eficient, prin urmare mai performant, după ce a analizat un grup de muzicieni, potrivit Business Insider.
Profesorul a descoperit, astfel, că muzicienii performanți muncesc mult într-un timp scurt. Cei mai buni dintre ei își desfășoară activitatea fără oprire timp de 4 ore, dimineața, până în ora prânzului, iar apoi iau o pauza până la ora 16. Cercetătorii subliniază, așadar, ca oamenii de succes fac același lucru: muncesc mult într-un timp scurt.
Un exemplu similar a fost dat în cartea „Săptămâna de lucru de 4 ore”, de Timothy Ferriss, care iți spune cum să muncești mai puțin și să fii mai bogat (material si spiritual) și, ca atare, să ai mai mult timp pentru tine.
Ferriss a scris cartea pe baza principiului lui Pareto (regula 80-20), care descrie faptul că în aproape orice problema, „puținul” (20%) reprezintă esențialul, iar „mulțimea” (80%) reprezintă partea mai putin valoroasă. Astfel, 80% din rezultate trebuie să iasă din 20% muncă, și nu să pierzi timpul cu 80% proiecte sau clienți care iți ofera 20% rezultate. Așadar, concentrează-te și fă mai mult în mai puțin timp!
Vezi și aceste știri

Ai noștri ne duc faima în lume. Moldoveanul Ionel Manciu este noul prim concertist al Orchestrei Filarmonicii din Olanda

24 de persoane, reținute pentru spălare de bani: Ar fi obținut prin fraudă 1,5 milioane de euro de la moldoveni, ruși și kazahi

Întreprinderea „Artemsol” din Ucraina, care exporta sare pe piața din Moldova, nu mai activează. Clădirea și depozitele, bombardate
Advertoriale

METRO a provocat viitorii bucătari să concureze în „rețete delicioase” la Campionatul Gastronomic pentru Juniori

Lansarea proiectului „Clean technology innovation programme for SMEs and start-ups in the Republic of Moldova (GCIP Moldova)”
