A fost șters unul din cele mai populare grupuri de pe Facebook din R. Moldova. Avea sute de mii de membri

A fost șters unul din cele mai populare grupuri de pe Facebook din R. Moldova. Avea sute de mii de membri

Grupul Город без маршруток (Orașul fără maxi-taxi) care avea sute de mii de mii de membri a fost șters de Facebook pentru că ar fi încălcat regulile și standartele comunității, scrie site-ul sinteza.org. Grupul a fost creat în 2013 de către Mihail Bagas pe fonul protestelor șoferilor de maxi-taxi, ulterior devenind unul dintre cele mai populare comunități online din Republica Moldova. 

Pe parcursul anilor, în grup erau distribuite informații de ultimă oră din viața Chișinăului.

Mihail Bagas spune că e imposibil de monitorizat activitatea unui grup, iar ceea ce s-a întâmplat cu GBM (Город без маршруток) i se poate întâmpla oricărui altui grup. Totodată acesta a declarat că a trimis o solicitare către Facebook, dar nu este sigur în obiectivitatea unei decizii ulterioare. 

Publicitate

„Viața a fost înainte și după Facebook și GBM. A fost un proiect social care a ajutat zeci de mii de oameni. Am fost întotdeauna gata să ajutăm și am fost întotdeauna în prima linie, indiferent de ce s-a întâmplat. Incendii, explozii, asistență pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilități. GBM nu a fost doar un grup Facebook,a fost o comunitate de oameni care au vrut să schimbe ceva. Și am schimbat orașul și țara. GBM nu a fost un proiect comercial,nu am câștigat bani pe el, ci, dimpotrivă, am cheltuit o mulțime de bani”, a adăugat Mihail Bagas. 

Grupul ar urma să își continuie activitatea, dar nu se știe deocamdată sub ce formă.

Menționăm că pe 18 martie 2021 Facebook a anunțat schimbări în politica de activitate a grupurilor. Prin urmare grupurile care încalcă Standartele Comunității ar urma să fie șterse. 

Conform Standertelor Comunității Facebook, compania va anunța oamenii atunci când sunt pe cale să intre într-un grup care încalcă regulamentul, astfel încât să poată lua o decizie informată înainte de a se alătura. De asemenea, va limita notificările de invitație ale acestor grupuri, astfel încât va fi mai puțin probabil ca oamenii să se alăture. Pentru membrii existenți, distribuirea conținutului de pe respectivul grup va fi redusă.

De asemenea, atunci când grupul respectiv are un număr substanțial de membri care au încălcat politicile Facebook sau au făcut parte din alte grupuri care au fost eliminate pentru încălcarea regulilor, platforma va cere administratorilor și moderatorilor să revizuiască și să aprobe postarea înainte de a fi afișată în grup. Dacă un administrator sau un moderator aprobă în mod repetat conținut care încalcă regulile, întregul grup va fi eliminat.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal