Maia Sandu, în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Corupția este o problemă de securitate. Țara mea are nevoie de ajutor (VIDEO)

Maia Sandu, în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Corupția este o problemă de securitate. Țara mea are nevoie de ajutor (VIDEO)

Președinta Maia Sandu a ținut un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Aceasta a vorbit despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova, menționând că țara noastră îți dorește să obțină rezultate concrete în lupta cu corupția. Șefa statului a subliniat că, potrivit evaluărilor internaționale, Moldova se confruntă cu fluxuri financiare ilegale de aproape 1 miliard de dolari pe an din cauza corupției, contrabandei și spălării banilor. 

„Contrabanda, spălarea banilor, amenințările hibride sunt toate amenințări transnaționale. Observăm că multe țări din Europa de Est se luptă, de asemenea, cu instituțiile slabe, ceea ce sporește nesiguranța noastră colectivă în regiune. Înțeleg că în Europa există o oboseală în ceea ce privește transformarea democratică prelungită. Oamenii din țara mea sunt, de asemenea, obosiți să audă despre reforme interminabile și despre încercările eșuate de a oferi o viață mai bună pentru toți. Transformările autentice necesită o voință politică puternică. Iar această voință politică de reformare este prezentă astăzi în Moldova. Dacă vom planta semințele, vom asigura un viitor mai bun pentru copiii noștri și ne vom concentra mai mult asupra a ceea ce contează cu adevărat pentru viitorul nostru”, a declarat președinta Maia Sandu. 

„Cetățenii moldoveni vor ca Președinția să-și unească forțele cu un nou parlament și cu un nou guvern pentru a curăța țara de viciile care o împiedică să se dezvolte – și vă solicit sprijinul în acest demers. Iar de această dată, politicienii moldoveni nu trebuie să-și dezamăgească poporul (...) Astăzi, țara mea are nevoie de ajutor. Poporul moldovean este hotărât să o readucă pe drumul cel bun și să o facă să funcționeze pentru ei. Poporul moldovean vrea să poată spune cu mândrie „Aceasta este țara noastră”. Acest lucru ar putea fi dificil de realizat, dar acest popor poate face și a făcut lucruri imposibile. Poate că suntem o democrație tânără și fragilă, dar am fost întotdeauna o națiune deschisă, plină de resurse și corectă”, a spus șefa statului. 

Publicitate

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla în perioada 19 – 22 aprilie, într-o vizită la Strasbourg unde participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal