Consilierii municipali ai PL cer demisia conducerii Pieței Centrale după schema de mituire în comercializarea cărnii

Consilierii municipali ai PL cer demisia conducerii Pieței Centrale după schema de mituire în comercializarea cărnii

Consilierii municipali ai Partidului Liberal cer demisia administrației Pieței Centrale. Aceasta după ce oamenii legii au dezvăluit o schemă prin care specialiști din sănătate publică erau mituiți pentru aprobarea comercializării cărnii pe teritoriul pieții. 

„Specialiștii de la sănătate publică care muncesc la piața stau în niște încăperi date pe gratis de către piață acestora. Adică, cum s-ar spune la noi o mână spală pe alta - piața dă încăperi pe gratis iar sănătatea publică permite ca pe teritoriul pieței să se vândă produse alterate în ajunul Paștelui. Pentru a completa tabloul abuzurilor de la piață trebuie să mai menționăm că această carne alterata este vândută în mai multe hale, inclusiv și în spațiile care aparține companiei „Alex Neosim” și unde anterior administrator a fost actualul vice director al pieței centrale”, spune consilierul Ion Cebanu.

Astfel, consilierii municipali PL cer primarului general Ion Ceban să-i demită pe directorul și vicedirectorul Pieței Centrale.

Publicitate

Amintim că cinci persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, iar în prezent sunt audiate de procurori şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă. Mai exact, sunt documentați mai mulţi funcţionari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelora, dar şi agenţi economici, bănuiţi că ar fi eliberat comercianţilor, care desfăşurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieţei Centrale, certificate de calitate şi sanitar-veterinare contra mită.

Vezi și: „Îmi aduci toate zdohniturile” sau „vițelul acela lipicios”: Cum responsabili de siguranța alimentară la Piața Centrală luau mită de la comercianții de carne (VIDEO)

Într-o reacție publicată de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), instituția menționează că va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarelor menționat, întru elucidarea deplină a cazurilor documentate astăzi de CNA şi procurorii anticorupţie.

„ANSA se disociază totalmente de acțiunile coruptibile a unor funcționari și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității”, notează ANSA.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal