Domnica Manole: Am observat persoane suspecte în preajma casei mele. Pe 15 aprilie a fost o alertă cu bombă la CC

Domnica Manole: Am observat persoane suspecte în preajma casei mele. Pe 15 aprilie a fost o alertă cu bombă la CC

După ce a solicitat pază de stat, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a explicat motivele care au determinat-o să ceară protecție. Într-un interviu oferit pentru Deutsche Welle, Domnica Manole a spus că se simte amenințată din motiv că persoane suspecte i-ar supraveghea domiciliul și că ar fi fost acostată în trafic de câteva ori. De asemenea, președinta CC susține că, în ultima vreme, i s-ar fi întâmplat mai multe lucruri stranii, despre care, deocamdată,  nu poate vorbi public.

„Da, există chestiuni dubioase care mi s-au întâmplat în ultima perioadă. Pe data de 15 aprilie curent, am observat persoane suspecte în preajma domiciliului meu, pe care le-am mai observat anterior și care nu locuiesc acolo. De asemenea, pe 16 aprilie, am fost șicanată în trafic de câteva ori, lucru care nu mi s-a mai întâmplat în trecut. În aceeași ordine de idei, vă informez că mi s-au mai întâmplat unele lucruri care mi s-au părut stranii, dar despre care nu pot să vă vorbesc acum”, a declarat Domnica Manole. 

Magistrata spune că simte o stare de pericol și nesiguranță, atât în plan personal, cât și profesional. Aceasta a declarat că în seara zilei de 15 aprilie a fost înregistrată o alertă cu bombă în sediul Curții Constituționale. La fața locului s-au deplasat serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, care, după efectuarea verificărilor, nu au depistat substanțe sau obiecte explozive.

Publicitate

„Judecătorii CC nu se află în cea mai plăcută situație. După discuțiile purtate cu ei, unii resimt presiuni în spațiul public. În cazul în care acestea vor persista și inclusiv în cazul în care o vor impune circumstanțele, Secretariatul CC va sesiza organele competente”, a spus președinta CC.

Potrivit Domnicăi Manole, Curtea Constituțională nu a sesizat Procuratura Generală, însă Serviciul de Protecție și Pază de Stat ar fi întreprins acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în aceste cazuri.

„De-a lungul activității mele am manifestat o poziție fermă, bazată pe lege. Am pledat întotdeauna pentru supremația legii și pentru respectarea drepturilor omului, acestea fiind valorile în care am crezut pe parcursul activității mele. Orice tentativă de subminare a acestora mă determină și mă inspiră să apăr și în continuare cu fermitate supremația Constituției și principiile statului de drept”, a conchis magistrata Înaltei Curți. 

La 20 aprilie, Serviciului de Protecție și Pază de Stat a confirmat că președintei Curții Constituționale i-a fost oferită pază de stat. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal