În această sâmbătă poți dona produse alimentare neperisabile în Colecta națională „Masa Bucuriei”. Vezi lista de magazine

În această sâmbătă poți dona produse alimentare neperisabile în Colecta națională „Masa Bucuriei”. Vezi lista de magazine

Pentru al XII-lea an consecutiv, în preajma Sfintelor Paști, Diaconia a lansat Campania Masa Bucuriei, cel mai mare proiect național de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiași, în special al bătrânilor singuri. În acest an, în premieră, campania este realizată în parteneriat cu Banca de Alimente, primul program de prevenirea a risipei alimentare și foamei în Moldova. În această sâmbătă, pe data de 24 aprilie în cadrul campaniei este organizată colecta națională de produse alimentare.

Îndemnăm toți doritorii de a sprijini proiectul să facă o donație de produse alimentare neperisabile în rețelele de magazine din Chișinău (Metro Cash and Carru, Kaufland Moldova, Linella, Velmart, Supermarket Nr1, Green Hills) și alte 30 de localități din întreaga țară (Edineț, Dondușeni, Soroca, Sîngerei, Bălți, Telenești, Căușeni, Cahul, Orhei, Ungheni, Ștefan Vodă, Comrat, Cimișlia etc.)

Autor:

Publicitate

În magazine veți găsi boxa tradițională a campaniei, unde o să puteți lăsa donația dumneavoastră pentru oamenii afectați de sărăcie și foame. Vă recomandăm să donați produse alimentare neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve, întrucât acestea vor fi distribuite către beneficiari pe parcursul întregului an.

„Ediția de anul acesta va fi altfel, așa precum au fost și toate activitățile din perioada de pandemie, dar rămâne a fi un prilej de manifestare a solidarității față de oamenii nevoiași. Din cauza pandemiei, în colectarea alimentelor nu vom implica voluntarii, care de obicei, vă îndemnau să faceți o donație, dar puteți recunoaște boxele noastre după culorile campaniei și sloganul: Donația ta poate umple farfuria unui flămând.”

Igor Belei, Director Executiv Diaconia

Autor:

...

Mai multe persoane publice și foști voluntari sprijină demersul proiectului Masa Bucuriei.

„De aceea vă îndemnăm, în data de 24 aprilie, oriunde veți face cumpărăturile, împreună cu familia, împreună cu copiii, să donați, din puținul pe care îl aveți, celor mai triști decât noi, o masă de Paște. Oferiți-le copiilor dumneavoastră un bun exemplu de solidaritate. Doamne Ajută”, spune Corina Țepeș și Costi Burlacu.

„Misiunea Socială Diaconia își propune să colecteze fonduri și alimente neperisabile pentru oamenii nevoiași și bătrâni din țară. Pe data de 24 aprilie, ne propunem în toată țara să colectăm aceste produse alimentare neperisabile, iar pe parcursul întregului an puteți dona un prânz pe site-ul www.masabucuriei.diaconia.md. Îndemn și antreprenorii să susțină acest proiect într-un gest de responsabilitate socială”, declară Alexandru Bordea.

...

Toți cei care vor să susțină oamenii nevoiași, asistați de Diaconia și Banca de Alimente pot face o donație pe parcursulu întregului an. Cu 50 de lei oferi un prânz cald complex pentru un beneficiar al cantinei sociale din Chișinău.

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare oferite pe parcursul anului în cantine sociale și alte tipuri de servicii de asistență pentru oamenii nevoiași.

...

La ultima ediție a campaniei, în 2019, au fost implicați peste 1000 de voluntari și au fost colectate cca 50 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași. Aceste resurse au devenit mesele calde zilnice și pachetele alimentare distribuite de Diaconia și partenerii sociali în comunități.

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând!

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal