Compania Kroll confirmă că au fost arse mai multe documente ale Băncii de Economii. Această informație a fost prezentată de guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, care a fost audiat la Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe. Totuși, unii deputați pun la îndoială mai multe informații din raport și au cerut guvernatorului să invite un reprezentant al Kroll la Chișinău pentru a oferi anumite explicații.
„Este doar menționat faptul că la data cutare anume contractele legate de tranzacții suspecte au fost declarate arse în cazul transportarii, ei (n.r experții Kroll), doar fac referință, fiindcă investigații nu au ce”, a declarat Dorin Drăguțanu.
Totodată, guvernatorul susține că s-a dorit „ascunderea urmelor”. „De fapt, compania Kroll arată tot ce s-a întâmplat în luna noiembrie. Deci au existat două etape, în luna noiembrie au fost niste acțiuni foarte complexe de a ascunde urmele maxim posibil, inițial se transferau creditele neperformante, în prima jumătate a lunii la BEM, ulterior ceva s-a întâmplat în strategia lor si au transferat toate creditele neperformante la BS, și după aia le-au cesionat, au dat foc la documente, asta spune raportul Kroll, asta am spus și la comisie, la audieri”, a mai declarat Dorin Drăguțanu.
Reprezentanții Kroll, invitați la Chișinău
Totuși, unii deputați consideră că ceea ce au realizat experții Kroll nu este o investigație și au solicitat să fie invitați la Chișinău pentru a o oferi mai multe detalii.
„Să vină să facă o prezentare, să punem întrebări în privința acestui raport, în situația dată sunteți cu rol de avocat, care are legatură cu compania Kroll (...) Să vorbim în baza cărei informații s-a făcut așa zisa investigație, pentru că de fapt nu a fost investigație după mine, au fost colectate toate datele care sunt dispuse pe teritoriu Republicii Moldova și pe urmă au făcut un lanț logic, a tuturor tranzacțiilor care s-au făcut”, a declarat deputatul Chiril Lucinschi.
La rândul său, guvernatorul a declarat că raportul KROLL nu are un reprezentat în Republica Moldova. „Dacă se dorește o discuție cu reprezentatul lor, dacă există o invitație din partea comisiei sau parlament, eu transmit invitația respectivă cu referință la raport și așteptăm”, a mai spus Drăguțanu.
Vezi și aceste știri

Deciziile CSE: Negocieri directe pentru energia electrică, nou termen de plată pentru Moldovagaz și noi facilități pentru agricultori

Turcia se opune în continuare aderării Suediei la NATO. Erdogan cere măsuri împotriva terorismului

Un nou punct de trecere a frontierei cu România, instituit la Leova. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
