Igor Grosu îndeamnă protestatarii ca în următoarele trei zile să fie, în permanență, în fața Curții Constituționale: „Azi Dodon ne-a chemat la dialog”

Igor Grosu îndeamnă protestatarii ca în următoarele trei zile să fie, în permanență, în fața Curții Constituționale: „Azi Dodon ne-a chemat la dialog”

Liderul socialist, Igor Dodon, i-a chemat pe reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate la dialog. Declarația a fost făcută de Igor Grosu, în cadrul manifestații care are loc chiar în aceste momente în fața Curții Constituționale. Grosu susține că partidul pe care îl reprezintă nu intenționează să meargă la discuții cu „penalii”. De asemenea, politicianul i-a îndemnat pe oameni să protesteze încontinuu cel puțin până miercuri, când urmează să fie luată o nouă decizie de CC.

„Vreau să vă rog să încercăm să păstrăm distanța, să purtăm corect măștile să ne protejăm unii pe ceilalți. V-am îndemnat să veniți azi aici. Am intrat într-o săptămână mai deosebită, sfântă, pe care ne-am fi dorit să o începem altfel. Sunt niște indivizi care nu știu nici de Dumnezeu. Trebuie să ne asigurăm că acești bandiți care vineri au încercat un atac asupra Constituției, nu vor încerca să facă același lucru mâine, poimâine. Eu nici nu mi-am imaginat că e posibil cu atâta impertinență și nesimțire să încalci Constituția. Ei sunt disperați, speriați. Azi, mâine, poimâine, trebuie să fim în fața Curții. Ei se tem de oameni, nu de procurori. Miercuri o să fie o decizie foarte importantă luată aici, la Curte. O decizie ce ține de starea excepțională, care a fost o acțiune negândită”, a spus Grosu.

AGORA precizează că zeci de oameni s-au adunat în fața Curții Constituționale pentru a-și manifesta nemulțumirea față de ultimele decizii ale Parlamentului. Președinta Maia Sandu nu excludea, vineri, că ar putea avea loc proteste, în condițiile în care Parlamentul a decis revocarea hotărârii privind numirea în funcție a magistratei Curții Constituționale Domnica Manole. Șefa statului spunea că aceste acțiuni au drept scop tergiversarea organizării alegerilor anticipate.

Publicitate

Hotărârea Parlamentului din 2019 prin care președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a fost numită judecătoare la Înalta Curte a fost anulată în cadrul ședinței plenare din 23 aprilie. Inițiativa a venit din partea PSRM. Ulterior, deputații au numit un nou judecător.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal