Scântei între Bolea și Litvinenco. Socialistul îl acuză de calomnie pe deputatul PAS și vrea să îi verifice notele de la universitate. În replică, Litvinenco anunță că-l dă în judecată

Scântei între Bolea și Litvinenco. Socialistul îl acuză de calomnie pe deputatul PAS și vrea să îi verifice notele de la universitate. În replică, Litvinenco anunță că-l dă în judecată

Vasile Bolea îl acuză pe Sergiu Litvinenco de denunț fals și calomnie și de faptul că ar avea întruniri periodice cu judecătorul în funcție la Curtea Constituțională, Nicolae Roșca. Într-o conferință de presă, socialistul a venit și cu recomandări la adresa deputatului PAS, solicitându-i să treacă testul psihologic și narcologic, menționând, în același timp, că îi va verifica parlamentarului de dreapta notele de la universitate. La scurt timp, Litvinenco a oferit o reacție pe facebook, precizând că îl va da în judecată pe Bolea.

„Astăzi am să depun mai multe interpelări. Prima am să o adresez Procuraturii Generale și MAI, prin care voi solicita atragerea la răspundere a cetățeanului Litvinenco Sergiu pentru denunț vădit fals și calomnie în adresa mea. De asemenea, voi depune interpelare pe numele deputatului în adresa Minissterului Educației și în adresa Universității, pretins absolvite de către domnul Litvinenco. Ceea ce scrie și cum se manifestă el îmi trezesc dubii că are competența necesară si studiile corespunzătoare în domeniul dreptului. Prin intermediul acestor interpelări, voi cere să îmi fie prezentate borderourile de note care atestă susținerea examenelor și colocviilor la toate disciplinele de către Litvinenco și să prezinte dovada prezenței lui Serviu Litvinenco la orele de studiu. De asemenea, vreau să adresez o interpelare ex-președintelui Vladimir Voronin. Noi cunoaștem că actualul deputat, Sergiu Litvinenco, și-a început cariera în instituția prezidențială pe când Voronin era președinte. Rog să îmi fie explicat cum a ajuns Litvinenco să lucreze la președinție, cum s-a manifestat în exercitarea atrbuțiilor de serviciu și dacă studiile profesionale ale dânsului au fost atestate de vreo comisie în cadrul instituției prezidențiale”, a declarat socialistul Vasile Bolea la o conferință de presă.

Deputatul afirmă că are tot felul de dubii și în privința lui Sergiu Litvinenco.

Publicitate

„Peste tot li se năzare badiți, criminali și etc. În această ordine de idei, ca să fiu sigur și eu și alți deputați, inclusiv cei din Comisia Juridică, de siguranța noastră, propun colegului să treacă un test psihiatric și testul narcologic. Ca să fim pe aceeași undă. Eu, bunăoară, aceste teste le-am trecut. Eu sunt ok, dar dvs, stimate coleg?”

Pentru ca, într-un final, Bolea să vorbească despre niște întâlniri frecvente între Litvinenco și judecătorul CC, Nicolae Roșca.

„Noi avem semnale că Litvinenco se întâlnește cu fostul avocat al Maiei Sandu, actualmente președinte la CC, domnul Nicolae Roșca. Discută agenda CC, poate alte lucruri, poate se consultă pe diferite soluții care urmează să ia Curtea în acest sens. Prin urmare, voi înainta interpelare de deputat Procuraturii Generale, MAI-ului și SIS-ului să stabilească, prin mijloace tehnice și să fixeze întâlnirile dintre acești doi inși și să dea o interpretare juridică.”

Replica lui Sergiu Litvinenco nu s-a lăsat mult așteptată.

...

Sursa Foto: captură facebook.com

Vasile Bolea își argumentează poziția luată față de Sergiu Litvinenco, după ce deputatul PAS l-a acuzat pe socialist, în sesizarea depusă de curând la Curtea Constituțională, de „săvârșirea unor crime grave”. Acea sesizare se referă la deciziile luate de legislativ în ședința plenară de vineri, 23 aprilie, în privința Domnicăi Manole și a lui Boris Lupașcu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal