
Acest articol vine ca o continuare logică a seriei de articole care analizează modul cum statul a administrat procesul de achiziții publice în perioada de pandemie. Articolul din decembrie 2019, „Achizițiile medicale în regim de pandemie / Sau cum autoritățile folosesc pandemia pentru violarea transparenței procesului de organizare a achizițiilor publice” prezenta modul în care autoritățile din Republica Moldova au schimbat regimul de organizare a achizițiilor publice în perioada stării de urgență precum și a analizat variația în cotele de achizițiilor publice destinate luptei cu COVID realizate în prima jumătate a anului 2020.
Acum, având datele publicate pentru 2020, ne propunem să analizăm situația în ansamblu pentru întreg anul 2020 în domeniul achizițiilor publice efectuate în scopul combaterii COVID-19. De asemenea, venim cu o serie de recomandări adresate organelor de resort pentru a îmbunătăți procedura achizițiilor publice pentru a asigura standardele unei bune guvernări în sectorul public.
Autorități care nu s-au „deranjat” să raporteze achizițiile pentru lupta cu COVID-19
2.191 de contracte de achiziții în valoare totală de peste jumătate de miliard de lei
Pe ce au fost cheltuiți peste o jumătate de miliard de lei?
Utilizare ineficientă a banilor publici
Licitația deschisă tot mai frecvent utilizată în achizițiile efectuate în contextul COVID-19
TOPul autorităților publice cu cele mai multe achiziții
TOP companii care au câștigat cele mai voluminoase contracte cu statul
Pașii următori
Poți face diferența
Dacă îți iei un abonament cu doar 48 lei pe lună, noi vom putea să-ți oferim în continuare jurnalism independent.
Vezi și aceste știri

OPINIE | Auditul achizițiilor publice la Ministerului Educației. Gestiunea defectuoasă sau achiziții publice cu scop de delapidare?

Guvernul îi cere Parlamentului să permită procurarea vaccinului anti-COVID-19, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice
