AgroFabrica - proiectul Mobiasbanca – OTP Group, conceput special pentru agricultori și racordat la nevoile acestora (VIDEO)

AgroFabrica - proiectul Mobiasbanca – OTP Group, conceput special pentru agricultori și racordat la nevoile acestora (VIDEO)

Mobiasbanca – OTP Group susține afacerile din Moldova, cu o experiență dobândită în peste 30 de ani de activitate. Proiectul AgroFabrica este rezultatul experienței, valorificare pentru specificul și necesitatea producătorilor agricoli din toată țara. Iată ce avantaje are și în ce condiții pot aplica fermierii la finanțare. 

„Această idee a venit odată cu aderarea la Grupul OTP, pentru că este frumos și este foarte oportun să preiai experiențe frumoase din cadrul altor țări ale grupului care au dat roade. Atunci când ne-am pus în plan să dezvoltăm agricultura în Moldova, ne-am spus că trebuie să facem ceva absolut specific, nou și dedicat. Așa a luat naștere acest proiect, AgroFabrica, care însuși prin denumirea sa, foarte sugestivă, presupune o abordare foarte specializată și rapidă și cu o echipă dedicată care gestionează anume acest proces”, spune Tatiana Maximov, Șefa departamentului Agro Business Mobiasbanca OTP-Group.

Produsele AgroFabrica sunt aliniate strict nevoilor clienților

Publicitate

Echipa de experți analizează atent planurile și merge în teren pentru a veni și cu recomandări. Beneficiarul eligibil este producătorul primar: fitotehnie, zootehnie, apicultură, achiziția de teren și alte domenii conexe.

...

„Este pentru finanțarea activității curente, adică necesarul de achiziții de materie primă, de plată pentru facturile pentru lucrările efectuate de uz curent, este pentru necesitatea investițiilor, achiziții de tehnică agricolă, de utilaje, de imobile care urmează ulterior să fie echipate sau aduse la un nivel înalt pentru depozitarea producției agricole, utilaje frigorifice – deci investiții de tot soiul care au ca și scop final dezvoltarea afacerii. Chiar de la lansarea proiectului am colaborat foarte intensiv cu IFC – International Financial Corporation, cu care am implementat o aplicație dedicată pe care o utilizăm atunci când evaluăm capacitatea și necesarul de finanțare al clientului – un instrument vital pentru procesul AgroFabrica. În cadrul proiectului sunt eligibile toate resursele de finanțare și toți partenerii internaționali cu care colaborăm și de la care atragem resurse”, a mai spus Tatiana Maximov, Șef departament Agro Business Mobiasbanca OTP-Group.

Acces rapid la finanțare

Fermierii au acces rapid la finanțare, decizia de creditare se ia într-un termen scurt. Proiectul conturează pentru clienți planurile lor de viitor, dar și activitățile curente.

„Avantajele AgroFabrica sunt în primul rând rapiditatea procesului – în maxim jumătate de zi oferim clientului un răspuns preliminar care are șanse de 95% să fie și unul final; structura de garanții foarte lejeră la finanțarea capitalului circulant, dat fiind faptul că acceptăm ca și gaj și roada viitoare și nu mai puțin important este faptul că construim un grafic de plăți adaptat activității clientului – construim achitări doar în acele luni în care clientul are încasări”, Tatiana Maximov, Șefa departamentului Agro Business Mobiasbanca OTP-Group.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal