#prieteniiAGORA. Vlad Stratila: Nu e corect ca oameni influenți să-și facă presă la comandă și nu accept calificative pentru știri

#prieteniiAGORA. Vlad Stratila: Nu e corect ca oameni influenți să-și facă presă la comandă și nu accept calificative pentru știri

A lăsat un loc de muncă bine plătit în R. Moldova, și-a luat familia sub braț și a emigrat în Cehia în speranța unui loc de trai mai sigur. Însă, asta nu l-a oprit să susțină, să ofere o mână de ajutor presei independente de la Chișinău. E vorba de Vlad Stratila, un membru activ al comunității AGORA. Ne-a arătat sprijinul și a răspuns prompt atunci când am avut nevoie de opinii obiective în calitatea sa de cititor, iar asta înseamnă mai mult decât o firească dorință pentru un viitor mai bun și o societate mai dezvoltată. Și pentru că facem un an de membership, ne-am propus să aflăm mai multe despre Vlad. Haideți să îl cunoaștem. 

L-am rugat să se descrie în câteva cuvinte și ne-a răspuns simplu

Publicitate

Sunt un om de rând, cetățean responsabil vreau să cred, fiu de țăran cu școala făcută, inginer de profesie în domeniul tehnologiilor informaționale.

Autor:

A plecat din țară acum șase ani. Și-a luat cu el soția și copiii. „Ne-am dus în căutarea unui loc mai sigur pentru noi și copiii noștri. Un loc în care să putem trăi cu siguranța zilei de mâine, un loc unde oamenii sunt mai puțin înrăiți pe soarta lor, vărsând ura pe cei din jurul lor și un loc în care lumea e mai tolerantă. Confortul material a fost pe locul secundar în luarea deciziei, întrucât jobul de acasă era bine remunerat. Din acest punct de vedere, nu aveam motive să ne plângem”, spune Vlad.

Îi place mult să-și asculte semenii. Asta îl inspiră și îl ajută să găsească răspunsuri la diverse întrebări.

„Îmi place să ascult oamenii, copiii, poveștile, muzica... Apoi să contemplez și să procesez informația obținută ca să găsesc răspunsuri. Probabil, spiritul de inginer mă împinge în căutarea răspunsurilor despre cum este construită și cum lucrează lumea înconjurătoare”, ne spune cititorul nostru.

A ales să susțină AGORA pentru că

Așa a simțit.

„Am vrut să susțin o mișcare progresistă în media, să dau credit unei altfel de presă, să experimentez, dacă vreți, cum va evolua proiectul vostru. Mi se pare mult mai sănătos să investesc în calitate de simplu cititor în sursa mea de informare. Până la urmă, e o investiție și pe partea mea. Să zicem că vreau sa cumpăr o carte sau un curs pentru a-mi crește nivelul profesional. De ce nu aș investi și într-o sursă sigură de informare? Cu atât mai mult că există atâtea fake-uri pe online de care e greu să te protejezi”, mai adaugă Vlad.

O instituție media independentă înseamnă

„Încredere în ceea ce consum. Libertatea reporterilor să aleagă ce merită să ajungă la cititori și ce e mai puțin important. Nu cred că e corect ca oamenii influenți să își facă presă la comandă, prin care să distribuie informații targetate pentru a obține profit din asta. Nu accept calificative pentru știri, cum ar fi că acela e bun că face așa, celălalt e rău că nu face altfel”, menționează abonatul AGORA.

Nu sunt sigur că sunt persoana potrivită pentru a da sfaturi aici, dar încerc. Fiți critici. Fiți obiectivi. Lăsați cititorul să analizeze și să tragă concluzii. Căutați să fiți mai buni în ceea ce faceți în fiecare zi. O să vină și rezultatele. Mult succes!

Vlad Stratila, abonat AGORA

Autor:

Vezi aici: EDITORIAL | Ce am reușit în șase luni de Membership AGORA și nouă luni de presă în pandemie

Din 30 aprilie 2020, AGORA a lansat opțiunea de abonamente pentru membri. Până în prezent, 225 de persoane fizice sau juridice au ales să ne susțină prin intermediul unui abonament SUSȚINĂTOR, FAN sau AMBASADOR. În patru ani, noi sperăm că familia noastră să adune cel puțin 800 de membri. Asta înseamnă 200 de membri pe an.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal