#prieteniiAGORA: Alexandru Țurcan: „O sursă de informare veridică este o comoditate care trebuie platită. E ca apa curată de la robinet”

#prieteniiAGORA: Alexandru Țurcan: „O sursă de informare veridică este o comoditate care trebuie platită. E ca apa curată de la robinet”

Trăiește printre cifre și coduri, dar nu obosește să țină pasul actualității și informației. Vorbim de Alexandru Țurcan, cel care și-a luat abonament la AGORA chiar din prima lună când am lansat programul de membership. La 8 mai face exact un an de când a decis să ne susțină. Cine este Alexandru Țurcan, care îi sunt valorile și de ce a ales să susțină AGORA, aflați mai jos. 

Are 26 de ani și activează în calitate de programator în Republica Moldova. Este pasionat de programare și se consideră norocos că-și poate dezvolta pasiunea chiar la locul de muncă. Deci, muncește nu doar pentru că trebuie și nu doar pentru bani, dar și din plăcere.

Consideră că cea mai importantă valoare a unui om este responsabilitatea. Apreciază oamenii responsabili și încearcă să dezvolte această calitate în propria-i personalitate. 

Publicitate

De ce să susțin AGORA

AGORA e sursa mea primară de știri de câțiva ani și cred că, un lucru bine făcut trebuie susținut și promovat.

Autor:

De ce să plătim pentru informație, când ea este peste tot

„În spatele unei instituții media stau oameni, iar pentru ca acești oameni să-și facă lucrul bine ei trebuie plătiți. Plus, acum că informația este peste tot și în cantități enorme, o sursă de informare veridică este o comoditate pentru care trebuie să plătim. E ca apa curată din robinete, dacă vreți”, spune Alexandru.

Cât despre presa din Republica Moldova, tânărul programator este de părere că subiectele și unghiul de abordare sunt deseori dictate de sursa de venit. 

„E normal ca o instituție media să genereze profit. În cazul instituțiilor media, sursa venitului are o influență majoră asupra calității conținutului produs. Avem multe exemple în țara noastră în care știrile sunt scrise pentru „sursa de venit” și publicul e doar un target de consum. Deci, dacă vrem ca acest content să fie produs pentru noi, publicul larg, nu doar să fie îndreptat spre noi, atunci tot noi trebuie să fim principala sursă de venit a instituției media”, mai punctează Alexandru.

AGORA a lansat, la 30 aprilie 2020, opțiunea de abonamente SUSȚINĂTOR, FAN sau AMBASADOR. Până acum, 226 de persoane fizice sau juridice au ales să ne susțină. Pentru că de curând am marcat un an de când simțim, la propriu, susținerea comunității, ne-am propus să vă dedicăm vouă atenția și timpul nostru. În următoarele zile vom arăta lumii cine sunt o parte dintre #prieteniiAGORA. 

Devino membru al comunității AGORA. Susține jurnalismul independent din Republica Moldova. Ajută-ne să continuăm să scriem despre cele mai importante evenimente din țară și din afara ei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal