„Venituri de mii de lei și cheltuieli de milioane” . Socialiștii cer verificarea averii lui Renato Usatîi

„Venituri de mii de lei și cheltuieli de milioane” . Socialiștii cer verificarea averii lui Renato Usatîi

Depuții PSRM au adresat o sesizare la Procuratura Generală și Autoritatea Națională de Integritate pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi. Parlamentarii fac referire la averea acestuia. Vladimir Mizdrenco susține că în anul 2016, Usatîi a făcut mai multe donații de ordin financiar, precum și bunuri imobile.

Potrivit socialistului, în declarația de avere pentru anul 2016, Renato Usatîi a indicat venituri de la Primăria municipiului Bălți în valoare de 48 de mii de lei. În același an, Renato Usatîi și-a cumpărat un automobil de lux în valoare de peste nouă milioane de ruble rusești, echivalentul a 2,7 milioane de lei.

„Vorbim despre un personaj din R. Moldova, un pseudo-politician care se numește baba Vanga sau primarul turist. Împreună cu colegii am semnat astăzi o adresare către ANI și PG în care am menționat doar câteva din miracolele adevărate depistate în declarațiile de avere ale lui Renato Usatîi, pe care le-am găsit, pentru că unele nu au fost prezentate legii. Venituri de mii de lei și cheltuieli de milioane, în declarația pentru anul 2016, Usatîi a indicat venituri de la Primăria municipiului Bălți de circa 48 de mii de lei. În același an, Usatîi și-a cumpărat un automobil de lux în valoare de nuă milioane 300 mii de ruble rusești. Tot în 2016, Usatîi a făcut mai multe donații, printre care și suma 200 mii de lei, dar și o serie de bunuri imobile, valoarea cadastrală a cărora este de peste 800 de mii de lei, în timp ce valoarea reală poate fi înmulțită la patru sau cinci”, a declarat Mizdrenco în cadrul unui briefing de presă.

Publicitate

Tot în declarația de avere a liderului PN, deputații PSRM susțin că acesta declară că în 2017 a obținut 13 terenuri, trei case de locuit și trei încăperi, inclusiv una cu suprafața de aproape 125 de metri pătrați. 

„Pentru 2018, primarul de la Bălți a anunțat obținerea unor automobile de lux, care ar costa aproape 9 milioane de lei, deși a declarat un venit pentru acest an din vânzarea altui automobil de circa 5,4 milioane de lei”, susțin parlamentarii.

Renato Usatâi nu a venit deocamdată cu o reacție la acest subiect.

Citește și: Averea candidatului Usatîi: Ceasuri de lux, automobil de peste 7 milioane de lei, mai multe bunuri imobile și bani în conturi (DOC)

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal