Ai noștri merită să fie primii! Ghidul Fiodor Evstigneev va încerca să înregistreze un nou record Guinness pentru cea mai lungă excursie pe jos

Ai noștri merită să fie primii! Ghidul Fiodor Evstigneev va încerca să înregistreze un nou record Guinness pentru cea mai lungă excursie pe jos

Ghidul Fiodor Evstigneev vrea să înregistreze un record mondial la cea mai de durată excursie din lume! El își propune să parcurgă, împreună cu alți trei entuziaști, timp de 24 de ore, distanța de 116 km - din orașul Comrat, până la Chișinău. 

Ideea neobișnuită i-a venit tânărului atunci când s-a înființat  Agenția Națională a Recordurilor (ANR), or, este mai complicat  să se ajungă la Organizația Mondială a Recordurilor Guinness - asta presupune un proces foarte amplu, care poate dura luni întregi, a explicat Fiodor Evistigneev în cadrul unei conferințe de presă. 

„Sâmbăta aceasta, în adata de 29 mai, ne vom porni din orașul Comrat, la ora cinci dimineața. Vom merge și chiar vom alerga spre Chișinău, timp de 24 de ore, pe traseul: Comrat-Cimișlia-Hîncești-Chișinău. În tot acest timp, eu voi povesti despre obiectivele turistice și locurile pitorești din raioanele prin care vom trece. Mă voi strădui să relatez cât mai multe lucruri interesante. Să știți că totul va avea loc, în timp ce noi vom merge și chiar vom alerga”, a adăugat ghidul. 

Publicitate

Pentru a înregistra recorul este nevoie de prezența a doi experți în turism și a cel puțin doi participanți la excursie, explică reprezentanta Agenției Recordurilor, Olga Iurco.

„Aceasta este cea mai lungă excursie la pas, care va dura 24 de ore. Până la acest moment, doi participanți s-au oferit să-l însoțeasca pe Fiodor. Atenție! Fără transport ! Adică - doar la pas sau alergând.

Un grup de experți va fixa exact tot ce va povesti Fiodor, timp de 24 de ore. Tot ei vor monitoriza toate momentele care vor avea loc pe parcursul excursiei. Respectiv, participanții vor trebui să asculte și să confirme documental că această excursie într-adevăr a avut loc .

Expediția va demara la ora cinci dimineață. Tot atunci va porni și timer-ul, iar pe toată durata excursiei se va ține un live de 24 de ore, neîntrerupt!”, a punctat Olga Iurco.

După ce  se va incheia excursia, fotografiile, documentele și declarațiile participanților vor fi transmise către  Agenția Națională a Recordurilor pentru confirmare, care va da asigurări că a fost înregistrat un record în baza distanței finale, pe care o va arăta ceasul sau aplicația folosită de Fiodor Evtigneev pe parcursul traseului.

Recordul va fi înregistrat, mai întâi de Agenția Națională a Recordurilor, după care documentele vor fi transmise spre autentificare către Cartea Recodrurilor Guinness, a adăugat Olga Iurco.

„Recordul se va fixa la 30 mai, la ora cinci diminieață, și după ce va fi înregistrat un record național, toate documentele vor fi transmise către Cartea Recordurilor Guinness,. Dacă totul va fi ok, atunci vom înregistra primul record mondial pentru cea mai lungă excursie,” a conchis reprezentanta ANR.

Fiodor Evstigneev a spus că este pregătit pentru aaceastă provocare și îndeamnă oamenii să iasă pe treaseu pentru a-l susține.

„De fapt, cel mai mult îmi fac griji ca să nu-mi pierd vocea, pentru că voi vorbi foarte mult, timp de 24 de ore. Se anunță ploi pentru aceste zile, asta pentru noi va fi și mai greu, dar și mai interesaТЕ! Totuși, vom avea cu noi încălțăminte și ciorapi de rezervă, ceai, cafea, așa că totul va fi bine. Mă voi bucura foarte mult dacă pe parcurЫul traseului vom fi întâmpinați de oameni, care să ne salute, să ne susțină, să ne ofere poate un ceai cald”, a mai spus Fiodor.

Pe durata excursiei, echipa va avea mai multe popasuri. Primul va fi la Comrat, ulterior se vor mai opri la Cimișlia, la clădirea Sinagogii, la monumentul lui Ștefan cel Mare, și tot acolo va fi organizat prânzul. După pauză, vor alerga până la Hîncești, la Conacul lui Manuc Bey. Acolo se vor opri la o cafenea, după care  vor mai urma alte 2-3 popasuri la stații PECO, pentru pauze, iar  punctul final este piatra de temelie a Chișinăului de la intersecția străzilor Albișoara și Alexandr Pușkin.

Președinta centrului de turism din Comrat, Vera Garciu va fi prezentă în calitate de expert la acest eveniment. Ea declară că este mândră de faptul că excursia începe din orașul ei natal.

„La ora cinci dimineață, aici, în Comrat veți fi întâlniți de primarul orașului. După aceasta, veți avea un mic dejun energizant la fabrica de vinuri din Comrat. Vor fi prezenți reprezentanți din mass-media de aici și un grup de susținere. Cel mai important, este că putem da un start pozitiv pentru toate cele 24 de ore”, a menționat Vera Garciu.

Sponsorul evenimentului este compania VideoSecurity.

 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal