Alegerile pe timp de pandemie și vaccinul cu care se va imuniza Maia Sandu. Explicația pentru data de 11 iulie

Alegerile pe timp de pandemie și vaccinul cu care se va imuniza Maia Sandu. Explicația pentru data de 11 iulie

Maia Sandu spune că a avut o întrunire cu membrii Comisiei Electorale Centrale în ziua de joi, 29 aprilie. Șefa statului a discutat despre organizarea anticipatelor. Potrivit instituției electorale, încă nu s-a calculat suma necesară pentru scrutinul din 11 iulie. Președinta insistă că Guvernul nu are de ales, decât să găsească sursele necesare pentru asigurarea cheltuielilor. Cât despre situația pandemică, Sandu speră că vaccinarea populației se va intensifica, iar alegerile vor fi sigure. Demnitara a explicat și cum s-a ajuns la data de 11 iulie.

„Astăzi am avut o discuție cu membrii CEC despre acțiuni și program. Am discutat despre buget. Mi-au zis că nu există un buget evaluat. Urmează până mâine să se facă o estimare și cu această estimare se va purta o discuție cu Guvernul”, a declarat Sandu la emisiunea InPROfunzime de la PRO TV.

Sandu a explicat și de ce anume a fost aleasă data de 11 iulie pentru organizarea scrutinului: „Am pornit de la perioada legală pentru pregătirea alegerilor. Am ținut cont de termenul limită de care are nevoie Comisia electorală Centrală, pentru ca să pregătească și să desfășoare alegerile. În același timp, mi-am dorit să punem punct acestei situații de haos, atunci când nu avem un Guvern cu mandat deplin, atunci când nu avem o majoritate parlamentară care să sprijine acest Guvern. Aceasta a fost perioada optimă,din punctul meu de vedere.”

Publicitate

VEZI ȘI: AGORA - Ultima oră: Maia Sandu anunță dizolvarea Parlamentului. Vom avea alegeri pe 11 iulie

Întrebată despre scrutinul ce urmează să fie organizat în timp de pandemie, Sandu a zis că mizează pe vaccinurile ce urmează să vină curând în țară.

 

„Începând cu luna mai o să primim cantități mari de vaccin și în urmatoarele trei luni toți cei care vor se vor vaccina. Cea mai mare cantitate este Astra Zeneca. Mai purtăm negocieri și cu altă companie, dar încă nu avem răspuns final. Eu personal mă voi vaccina cu Astra Zeneca. Sigur, riscurile oricum persistă.”

Președinta, totuși, nu are o explicație despre cum rămâne cu restricțiile pe timp de Coronavirus, de vreme ce ele s-au anulat odată cu decizia luată de Curtea Constituțională în seara de miercuri, 28 aprilie. Comisia Situații Excepționale nu s-au convocat astăzi pentru a anunța noile măsuri sanitare.

 

„Nu înțeleg de ce întârzie această Comisie. Regulile au existat și până la starea de urgență. E nevoie ca aceste reguli sa fie explicate foarte bine.”

AGORA - Fără test COVID și carantină la intrarea în Moldova. Poliția de Frontieră anunță revenirea la regulile de dinaintea pandemiei

Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului miercuri, 28 aprilie și a cerut Guvernului să găsească banii necesari pentru organizarea alegerilor. Scrutinul va avea loc pe 11 iulie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal