În ajun de sărbători echipa IuteCredit s-a mobilizat și a ajutat 60 de familii din Cahul. Cu ce impresii au rămas? (FOTO)

În ajun de sărbători echipa IuteCredit s-a mobilizat și a ajutat 60 de familii din Cahul. Cu ce impresii au rămas? (FOTO)

Unde-s doi puterea crește, anume acest mesaj a motivat întreaga echipă IuteCredit în ajunul sărbătorii de Sfintele Paști să ajute 60 de familii din Raionul Cahul. Echipa IuteCredit s-a implicat în tot procesul logistic, dorind să simtă aportul și implicarea în ajutorul familiilor ce aveau nevoie de susținere.

...

Astfel, în colaborare cu Diaconia, membrii echipei au pregătit colete pentru fiecare familie în parte, participând în cadrul celui mai mare proiect național de sprijinire a oamenilor nevoiași „Masa Bucuriei”.

Publicitate
...

...

...

Din dorința de a simți aportul și implicarea în ajutorul familiilor ce aveau nevoie de susținere, echipa IuteCredit s-a implicat în tot procesul logistic. Ei au început cu sortarea și pregătirea celor 60 de colete pline cu produse. În colete, membrii echipei au ales să pună bucate de primă necesitate, dar și bucate destinate mesei de Sfintele Paște.

...

După pregătirea, aranjarea cutiilor și a pachetelor cu păscuța de Paște, a urmat o deplasare a echipei IuteCredit către aceste familii. Și aici a avut loc o adevărată explozie de emoții din partea membrilor echipei cât și din partea beneficiarilor.

Aici sunt câteva gânduri ce la angajații companiei ce au participat direct:

„Prima ce m-o impresionat, este atitudinea bisericii pentru familiile nevoiașe și problematice. Părintele știa istoria fiecărui om la care am fost și nu superficial: numele sau prenumele, ci istoria în profunzime. Iar ajutorul pe care biserica îl oferă nu este unul doar material, dar este unul și moral, cu sfaturi, pilde, chiar și angajarea în câmpul muncii. Pentru mine ei au devenit un exemplu viu de cum trebuie să se manifeste o adevărată biserică. În al doilea rând, m-o impresionat destinele și istoriile oamenilor cu care noi am comunicat. Familii cu mulți copii(7-8) … am sentimente duale la acest capitol, pe de o parte o ușoară prejudecată dar în același timp înțelegere că acestea nu sunt familii de alcoolici care nimic nu fac, ci sunt oamenii care doar vor să asigure picii lor cu tot ce e mai bun. Însă cel mai tare m-a frapat și emoționat istoria bunicuței, care avea 91 de ani. Este în scaunul cu rotile, dar ea cocea hulubași pentru Sfintele Paște. Care avea în ogradă o curățenie ideală, chiar și câinii de afară erau curați și îngrijiți. Ea trăiește singură, nu își vede fata ei cu anii, dar are așa un suflet curat că fără să conștientizezi începi să răscolești atitudinea proprie față de viață. Am observat că, când am ieșit de la ea, lacrimi în ochi erau nu doar la mine ci și la toți colegii. Când am venit acasă, m-am gândit foarte mult la această deplasare, gândind și regândind viața mea, iar în final pot spune că sunt recunoscătoare că cei dragi mie sunt în viață și aproape de mine, iar pe restul doar vreau sa îi încurajez să ofere un ajutor celor ce au nevoie.”

Nadejda Crucescu, angajat IuteCredit

Autor:

...

„Din această experiență, mi-am extins limitele proprii, m-a încurajat enorm atitudinea și dispoziția părinților din familiile pe care le-am vizitat, chiar dacă le este greu, ei rămân aproape de copilașii lor. Categoric nu vor să plece nicăieri, nu vor să încredințeze educația picilor la nimeni, am rămas frapata de acest lucru. Recunosc că, încă câteva zile am la ce medita, dar sunt mândră că ne-am mobilizat cu echipa și le-am reușit pe toate.”

Crina Gonța, Marketing Specialist

Autor:

...

Până la Paști au rămas încă cîteva zile, dar suntem siguri că reușiți și voi să faceți acte caritabile și să bucurați un suflet ce are nevoie de susținere.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal