Teatrele din capitală rămân închise. CESP Chișinău interzice activitățile cu prezența spectatorilor în sală

Teatrele din capitală rămân închise. CESP Chișinău interzice activitățile cu prezența spectatorilor în sală

Teatrele din capitală rămân închise încă pentru o perioadă. Cel puțin aceasta anunță Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău în decizia din 30 aprilie. Potrivit măsurilor aprobate, se interzic activitățile în sala de spectacol cu prezența spectatorilor.

CESP Chișinău a decis să aplice un șir de interdicții în baza indicatorului de incidenţă cu COVID-19 în ultimele 14 zile. Unul dintre punctele deciziei de vineri interzice desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte și  caselor de cultură.

La fel, comisia decis să nu permită organizarea și desfășurarea în spații închise a expozițiilor, festivalurilor, târgurilor agricole specializate și evenimentelor comerciale.

Publicitate

Mai mult de atât, sunt interzise evenimentele festive, nunțile, cumetriile, aniversările, precum și a alte evenimente desfășurate în unitățile de alimentație publică.

„Se interzice organizarea și desfășurarea, cu prezența fizică a persoanelor, a conferințelor științifice, adunărilor și întrunirilor profesionale în masă, olimpiadelor, competițiilor sportive”, mai prevede Hotărârea 35 din 30 aprilie.

AGORA menționează că potrivit ultimelor date, în Chișinău, bilanțul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 a junge la 105.512. Dintre acestea, 100.333 de cazuri s-au încheiat cu vindecarea bolnavilor. Alte 1.768 de persoane, însă, au decedat în urma complicațiilor.

Amintim că mai devreme, la 27 aprilie, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a permis reluare din 2 mai a activităților cu prezenţa spectatorilor în incinta instituţiilor teatral-concertistice la capacitate de până la 30% din numărul de locuri, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică de prevenire şi control al infecţiei COVID-19.

Însă, la 30 aprilie Comisia Națională extraordinară pentru Situații Excepționale a decis că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică. De asemenea au fost impuse o serie de restricții în contextul pandemiei de COVID - 19. 

Vezi și: R. Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică. Noile măsuri impuse de CNESP (DOC)

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal