Violențe de Ziua Muncii. În mai multe țări au avut loc proteste, care s-au soldat cu arestări și ciocniri cu forțele de ordine

Violențe de Ziua Muncii. În mai multe țări au avut loc proteste, care s-au soldat cu arestări și ciocniri cu forțele de ordine

De Ziua Muncii, au avut loc proteste în mai multe țări, iar manifestanții s-au confruntat cu forțele de ordine, transmite euronews.com. Pe străzile din Paris au ieșit zeci de mii de oameni. După izbucnirea violențelor, cel puțin 34 de persoane au fost arestate, iar poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților. 

În Paris, fereastra unei bănci a fost spartă pe Bulevardul Voltaire și un adăpost de autobuz a fost distrus, în timp ce poliția se străduia să controleze așa-numiții manifestanți „black bloc”. Cel puțin un ofițer de poliție a fost rănit, potrivit AFP.

 În Germania, manifestanți au mărșăluit pe străzile Berlinului și ale altor orașe, în timp ce în Italia, manifestanții au sfidat restricțiile privind COVID-19 în mai multe orașe.

Publicitate

În Spania, manifestanții au ieșit pe străzile din Madrid și Barcelona pentru a cere guvernului pensii și protejarea salariilor într-o țară în care 17% din locurile de muncă au fost pierdute de la începutul pandemiei.

...

Între timp, la Londra, protestatarii au ieșit în stradă pentru a se opune noii legi privind puterile poliției, care este promovată de Partidul Conservator al lui Boris Johnson și care va restricționa dreptul de a protesta în Regatul Unit.

În Bosnia, minerii de cărbune au declarat că abia mai supraviețuiesc, iar protestatarii au cerut standarde europene de protecție a muncii și a salariilor.

Zeci de protestatari au fost arestați la Istanbul în timp ce manifestau împotriva unor interdicții impuse de guvern în legătură cu pandemia de COVID-19.

Peste 200 de persoane au fost arestate în timp ce încercau să ajungă în Piața Taksim și în alte spații publice din oraș, iar fotografiile arată că au fost folosite gaze lacrimogene.

...

În Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, mii de oameni și-au exprimat furia față de o nouă lege a locurilor de muncă, care, potrivit criticilor, va reduce indemnizațiile de concediere, va diminua restricțiile pentru lucrătorii străini, în timp ce națiunea încearcă să atragă mai multe investiții.

Protestatarii din capitala Jakarta au așezat morminte simulate pe stradă pentru a simboliza lipsa de speranță, iar marșuri au avut loc în aproximativ 200 de orașe.

Ziua Muncii a fost recunoscută oficial în 1889 de Primul Congres Socialist Internaţional de la Paris. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal