Un tribunal din New Delhi amenință oficialii guvernamentali cu pedepse. „Destul este destul”

Un tribunal din New Delhi amenință oficialii guvernamentali cu pedepse. „Destul este destul”

Un tribunal din New Delhi a amenințat că va pedepsi funcționarii guvernamentali care nu au reușit să livreze echipamente și medicamente vitale.  Între timp, spitalele din India se străduiesc să asigure o aprovizionare constantă cu oxigen, în condițiile în care tot mai mulți pacienți infectați cu virusul COVID-19 mor din cauza lipsei acestuia, transmite euronews.com

Guvernul a folosit căile ferate și forțele aeriene pentru a trimite de urgență cisterne de oxigen în zonele cele mai afectate. Mai multe autorități spitalicești au cerut intervenția instanțelor de judecată din cauza lipsei de echipamente.

„Apa a trecut deasupra capului. Destul este destul”, a declarat Înalta Curte din New Delhi, adăugând că va începe să pedepsească funcționarii guvernamentali dacă nu vor fi livrate rezervele de oxigen alocate spitalelor. „Nu putem permite ca oamenii să moară”, au declarat judecătorii. Instanța a precizat că va demara o procedură pentru ultraj.

Publicitate

Capitala New Delhi a înregistrat 412 decese în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Citește și: Până și trenurile au devenit spitale. Mărturiile unei moldovence stabilite în India, țara cu cea mai mare rată zilnică de infectare (FOTO)

Armata și-a deschis spitalele pentru civili, într-o încercare disperată de a controla criza umanitară masivă. Guvernul premierului Narendra Modi a acordat, de asemenea, puteri financiare de urgență armatei pentru a înființa noi facilități de carantină, spitale și pentru a cumpăra echipamente. De asemenea, armata a rechemat 600 de medici care s-au pensionat în ultimii ani. 

Autoritățile au declarat că toți adulții cu vârsta de 18 ani și mai mult pot să se vaccineze. Din ianuarie, aproape 10% dintre indieni au primit o doză, dar doar aproximativ 1,5% au fost imunizați cu ambele, deși țara este unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume.

Statele Unite, Marea Britanie, Germania și alte câteva țări au anunțat că vor trimite în India medicamente, teste rapide de depistare a virusului și oxigen, împreună cu unele materiale necesare pentru ca India să își sporească producția internă de vaccinuri.

Duminică, 2 mai, țara a înregistrat 392.488 de noi infecții. De asemenea, au fost raportate 3.689 de decese, ajungând la un total de 215.542. Experții consideră că datele ar fi subestimate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal