Renato Usatîi anunță crearea unui bloc electoral format din Partidul Nostru și Partidul Patria: „Sunt sigur că nimeni nu poate confunda numele meu”

Renato Usatîi anunță crearea unui bloc electoral format din Partidul Nostru și Partidul Patria: „Sunt sigur că nimeni nu poate confunda numele meu”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că va merge în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, pe platforma unui bloc electoral format din actuala formațiune și Partidul Patria, exclus anterior din campania electorală din 2014. Potrivit acestuia, noua formațiune se va numi Blocul Electoral „Renato Usatîi”.

„Pentru a evita orice fel de provocări de genul ăsta, noi cu colegii am decis să mergem cu Blocul Electoral Renato Usatîi, deoarece au avut loc alegerile prezidențiale și sunt sigur că nimeni nu poate confunda numele meu și un bloc electoral cu denumirea asemănătoare cu Partidul Nostru se va înregistra în viitorul apropiat”, a declarat Usatîi.

Acesta susține că în următoarele zile, ar putea apărea mai multe formațiuni și blocuri electorale, cu denumiri asemănătoare cu unele partide sau lideri politici în timp ce altele ar urma să facă alianțe cu formațiuni care au fost în trecut la guvernare, dând drept exemplu o eventuală alianță între PSRM și PCRM.

Publicitate

„Ieri s-au împărțit locurile în blocul socialiștilor și al comuniștilor și tot ieri s-a negociat cu PLDM, pentru care a plecat Filat, pentru ca PLDM să facă bloc cu PPDA. Dodon pregătește și înregistrarea unui bloc sau cu denumirea PAS sau cu denumirea Maia Sandu. Se face asta pentru a rupe din partea concurenților reali anumite procente, pentru asta am înregistrat BE Renato Usatîi”, susține Usatîi.

Politicianul a mai afirmat că a refuzat propuneri de coalizare din partea altor formațiuni, afirmând că rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 au arătat că formațiunea sa are un potențial major, primind voturi atât din partea alegătorilor de stânga cât și de dreapta.

„Noi am fost și suntem un partid de centru, rezultatul alegerilor prezidențiale a demonstrat că avem votanți și de stânga și de centru, în Federația Rusă am fost pe locul doi, în România am luat mai multe voturi decât unioniștii, suntem blocul care va uni absolut toți cetățenii”, a precizat liderul Partidului Nostru.

Menționăm că, la 28 aprilie curent, starea de urgență a fost declarată neconstituțională. Tototdată, Înalta Curte a constatat că există toate circumstanțele necesare dizolvării Legislativului. Tot în seara aceleași zile, Maia Sandu a semnat decretul pentru dizolvarea Legislativului, iar alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal