#prieteniiAGORA: A decis să achite pentru informații ca să nu le citească pe cele plătite de alții. Vitalie Tataru, despre avantajele de a fi ambasador AGORA

#prieteniiAGORA: A decis să achite pentru informații ca să nu le citească pe cele plătite de alții. Vitalie Tataru, despre avantajele de a fi ambasador AGORA

Este omul care aduce băncile în telefoanele sau calculatoarele utilizatorilor prin intermediul digital banking-ului, competențelor și soluțiilor IT, ceea ce se numește FinTech. Vorbim despre Vitalie Tataru, unul dintre primii ambasadori AGORA. Spune că a decis să susțină presa liberă și adevărată pentru că își dorește să-și seteze singur accesul la informații veridice. 

„În societatea de astăzi, dacă vrei să-ți definești singur viitorul, atunci numaidecât ai nevoie de surse demne de încredere! Cu avalanșele de fluxuri de informație, e greu să urmărești toate noutățile. Totuși, sursele veridice de informare se determină prin analize permanente, confruntări/juxtapuneri cu faptele, selectarea celor care nu se avântă numai după noutăți senzaționale, prezintă analiști și autori cu renume și reputații impecabile. Acest lucru necesită permanent timp și efort”, explică Tataru.

Plătești ce citești sau citești ce plătesc alții?

Publicitate

Ambasadorul AGORA spune că a decis să susțină, lunar, redacția de jurnaliști pentru a se asigura că nu citește știri pe care alte persoane și-ar dori ca el să le citească.

„Nu prea cred că există content de calitate și mai ales, independent, absolut gratuit. De exemplu, în modelul propagandist, explicat de E. Herman și N. Chomsky se menționează despre distorsiunile sistematice în mass-media, explicate prin motive economice. Pe scurt: dacă nu ați plătit pentru ce citiți, altcineva a plătit pentru ce ați citit. Mass-media sunt privite ca întreprinderi ce prestează bunuri -  cititori și public (nu știri) către alte întreprinderi - agenții de publicitate, acționari, guverne.”

Vitalie Tataru

Autor:

Tataru ne-a spus și ce așteptări are de la presa independentă din Moldova.

„Adevăr, independență, obiectivitate, curaj și profesionalism. Plus analize clare ale situației, și pătrunderea în spațiul rural. Mass-media independentă trebuie se fie nu numai pivilegiul unui cerc restrâns al societății”, a declarat Tataru.

AGORA a lansat, la 30 aprilie 2020, opțiunea de abonamente SUSȚINĂTOR, FAN sau AMBASADOR. Până acum, 227 de persoane fizice sau juridice au ales să ne susțină. Pentru că de curând am marcat un an de când simțim, la propriu, susținerea comunității, ne-am propus să vă dedicăm vouă atenția și timpul nostru. Venim să vă arătăm cine sunt o parte dintre #prieteniiAGORA. 

Devino membru al comunității AGORA. Susține jurnalismul independent din Republica Moldova. Ajută-ne să continuăm să scriem despre cele mai importante evenimente din țară și din afara ei.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal