Este o producție din 2000 din struguri merlot din regiune Bordeaux și și a făcut parte dintr-un lot de 12 sticle trimise pe Stația Spațială Internațională în noiembrie 2019. După 14 luni în care au stat la maturare pe orbita Pământului, prețioasele sticle au revenit în ianuarie pe Terra.
Specialiștii de la Institutul Viei și Vinului din Bordeaux au degustat licoarea și au decretat: vinul spațial este în continuare de calitate superioară, în ceea ce privește parfumul și gustul. Și ca să se convingă de asta și potențialul cumpărător, îi va fi dată, spre comparație, și o sticlă de vin din același lot Chateau Petrus anul 2000 care însă a stat pe Pământ, relatează BBC, citat de digi24. Anual se produc doar 30.000 de sticle cu vin Chateau Petrus din podgoria Bordeaux.
Veniturile obținute pe vinul spațial vor fi donate pentru cercetare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.